Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Skolan och höstterminen har kommit igång och det ska självklart även Scouterna göra. Om lite mer än en vecka kör vi igång inför terminen och vi ledare har redan kommit igång och planerat ett spännande och roligt program för din Scout. Jag och mina ledarkollegor vill med detta brev säkerställa att du har alla förutsättningar för att peppa igång ditt barn inför Scoutsäsongen.

Korta versionen

  • Insekterna ses varje Onsdag kl 18:30 - 20:00 i Karsviks hage från 4 september
  • Köp en scoutskjorta till ditt barn och klä ditt barn efter väder då vi är utomhus
  • Ljuskväll 21 September
  • Hajk planerad till 19 Oktober och pågår i ett dygn med start på morgonen

Tider
Vi kör igång på riktigt Onsdagen den 4 September kl 18:30 till 20:00 i Karsviks hage. Ditt barn tillhör en avdelning som heter Insekterna inom åldersgruppen Spårarna. Under första gången kommer vi att fokusera på att få ihop gruppen och lägga grunden för att ditt barn förhoppningsvis ska tycka att Scouting är något roligt. Mer information kommer att finnas på Insekternas hemsida, men just nu är det mest ett arkiv för vad som tidigare har hänt.

Sista dagen för terminen är den 11 December då vi har en gemensam avslutning med de äldre aktiva Scouterna. Vi har uppehåll under höstlovet den 30 Oktober.

Scoutkläder
Alla scouter har en scoutskjorta, halsduk och en sölja. Scoutskjortan köper du enklast på Scoutshop.se. Halsduken är specifik för Mälarscouterna och köps av oss ledare och betalas via Swish (mer info). Söljan kommer vi att tillverka på en av våra Onsdagar. Ditt barn kommer också få några märken som ska sys fast på scoutskjortan och under hösten kommer ditt barn få chansen att få ytterligare märken.

 
Scouting en aktivitet som ofta genomförs utomhus oavsett väder. Så klä gärna ditt barn efter vädret för de gånger vi är utomhus.
 
Ljuskväll 21 September
Den 21 September händer det som Mälarscouterna är kända för i Ängbytrakten, Ljuskvällen. Tanken är att ditt barn är med och förbereder på en av de vanliga kvällarna med att tillverka en lykta som sedan används på ljuskvällen. Det blir en hel del ljus och en ordentligt mysig stämning runt Kyrksjön. Kom gärna hela familjen och känn stämningen.

Hajk 19 Oktober
En naturlig del i att vara scout är också att delta på Hajk, en utflykt som i detta fall innebär övernattning i Mälarscouternas stuga som kallas 'K2' och ligger på Lovön. Hajken är även ett grymt tillfälle för dig som förälder att vara med. Du får inblick i scouting, var med ditt barn ett dygn i friluftsliv, hänga med andra föräldrar och för de som behöver: stötta ditt barn när de sover borta på ny plats. Medföljande föräldrar kommer även få hjälpa till med t ex matlagning och är en förutsättning för att hajken blir av. Hajken börjar på morgonen Lördagen den 19 Oktober och slutar på morgonen Söndagen den 20 Oktober. Vi återkommer senare om hur anmälningen till hajken går till.

Vi ser verkligen fram emot att sätta igång med Scoutingen den 4 September och om du har några frågor är det bara att maila mig i min roll som avdelningsledare.

Med vänliga hälsningar
Petter, Anna, Lars, Ida, Claes, Patrik, Karin, Jesper
 

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!