Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Hej allihopa!

I tisdags hade vi ett viktigt möte. Vi skapade våra 4 patruller: Citronfjärilarna, Guldvingarna, Klövervingarna och Kålfjärilarna. För att riktigt kicka igång samarbetet i patrullerna, gjorde vi en s.k. organisationstävling. Först hade vi en kort provomgång, där scouterna fick 5 uppgifter att utföra på 10 minuter. Varje uppgift ger olika många poäng och är olika svåra eller jobbiga att göra. Meningen är att scouterna ska öva sig på att organisera sig och att träna på att prioritera vad som ger mest poäng / ansträngning.

Efter provomgången fick vi en stund att diskutera vad om hade funkat bra och inte, och de fick lite tips att sina ledare/coacher/domare för kvällen.

Sen satte vi igång med en större tävling med mer uppgifter och lite längre tid. Organisationstävlingar kommer att följa scouterna genom hela deras scouttid, men på Spårarna försökter vi hålla det på en lagom nivå. Vissa patruller klarade varenda uppgift, något som man inte brukar kunna på en organisationstävling för lite äldre scouter. 

Här kommer några bilder.

joomplu:24183  

Citronfjärilarna konfererar

joomplu:24184

Kålfjärilarna klurar

joomplu:24185

Guldvingarna diskuterar med sin coach/domare Lovisa.

joomplu:24186  

 Den som kan, visar den som är ny

joomplu:24187

"Rita av en ledare"

joomplu:24188

En strumpa med hål i

joomplu:24189

 Gör 10 armhävningar

joomplu:24190 joomplu:24191

 En människopyramid - modell stor .... och liten.

I helgen har vi hajk. Vi ses då!

/Fjärilsledarna

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!