Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Medlem - logga in så ser du mer och kan anmäla dig till hajker och andra arrangemang!

Mockasinerna var i helgen på vandringshajk på Adelsö. Vi började med att handla lunch på Brommaplan för SL tog oss hela vägen ut till Adelsö, även på färjan. Där hittade vi snabbt Adelsöleden och gick en kort bit innan det var dags för lunch. Årets favoriter till lunch var halloumi, grillad korv med bacon.   IMG 1481
 IMG 1507  Vi vandrade vidare i lite kupert blandskog och kom efter några långa kilometer fram till utsiktstornet. Fantastisk fin utsikt. Utsiktstornet gick man upp i på egen risk, men det höll fint för oss:-)

Vi vandrade vidare efter en paus längs toppen av Adelsö för vi kom fram till Adelsö-Sättra naturreservat. Bombmurklans rike… vi såg ingen, kanske för sent på hösten.

Nu närmar vi oss platsen där vi ska slå läger. Marken var rätt så stenig så det blev många kreativa sätt att montera vindskydden innan vi åt middag i solnedgången.

 IMG 1544
 IMG 1536 Efter att mörkret kom var det dags för lägerbål i regi av Elsa och Klara. Mycket bra stämning. Det var nu helt kolsvart och pannlampan var bra att ha för att hitta vägen till vindskyddet. Det blåste lite, men vi alla överlevde natten.
På morgonen var det dags för frukost och packa ihop lägret snabbt så vi kunde gå sista kilometern till busstoppet för retur till Kammaren. Där avslutade vi med fantastisk korvlunch och materialvård, dvs svinta grytor och stormkök och räkna ihop all gemensam utrustning så den är hel och ren till nästa hajk.  IMG 1555
IMG 1518

Reflektioner från hajken var lagom lång vandring, god mat, supert lägerbål, bra mängd godis och flera hajker önskas.

 

 

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!