Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

På torsdag (7/9) sätter Scouterna igång för hösten! Årets Mockasinledare har ett äventyrligt spännande program som vi ska köra tillsammans med er under hösten!

Första mötet kör vi i Judarnskogen så uppmöte på Ängbybadets parkering, äldre mockasiner kl 18:30 och förstaåringar (födda 2011) kl 19:00. Kläder efter väder!

Kläder: Oömt och halsduk, scoutskjorta eller scouthoodie

Vi kommer vara en del ute under terminen, klä er efter vädret. Ha på halsduk och scoutskjorta eller mockasinhoodie. 

Mockasinsöljor gör vi i vecka 39. Mockasinhoodies pratar vi mer om på ett at de första mötena.

Hälsodeklaration - anmäl allergier

Temat på höstens möten är mat. Vi ska göra mat på alla möjliga sätt – stormkök, eld, och andra sätt. 

Om du har någon allergi eller medicinering skulle vi vilja veta det. Logga in på hemsidan och välj meny Mitt MS – Mina uppgifter. Där hittar du ett val för att uppdatera hälsouppgifter. Vet du inte dina inloggningsuppgifter så prova bara att begära ett nytt lösenord, användarnamnet är scoutens personnummer.

Patruller

På äventyrarnivå är patruller en central del av scouting. I patrullerna lär man känna några scouter lite extra väl, ni samarbetar, utmanas och skapar ett mindre gäng i avdelningen. Alla mockasiner svarar på e-post senast 5 september med namn på upp till 3 scouter som de önskar vara i patrull med. Ni som är andra eller tredjeåringar anger också om ni vill vara Patrulledare /vicepatrulledare.

Ljuskväll 30 september

Sista lördagen i september är det dags Ljuskvällen vid Kyrksjön. Mockasinerna är med och hjälper till med olika stationer tillsammans med de andra äventyrarna för att skapa magi för alla som kommer. Läs mer här: Ljuskvällen

Hajk 7-8 oktober

Höstens första hajk tar plats den 7-8 oktober. Som äventyrare behövs lite mer utrustning då vi inte sover i stugor på våra hajker. Kolla upp utrustningstipsen för äventyrare som ni hittar på hemsidan. Separat inbjudan kommer.

LUCIAHAJK 7-10 december

Terminens höjdpunkt och avslutning! Den 7-10 december beger vi oss fredag kväll till vår scoutstuga på Lovön. Under hajken gör vi julmat, tar yx- och sågbevis, pyntar till jul, har julklappslek och myser. Inbjudan till mysigaste hajken kommer i november.

MS-kalender

Vill du ha in mockasinmötena i din mobilkalender. Här hittar du instruktionerna. Terminsplaneringen hittas bifogat i denna artikel.

Varmt välkomna till Mockasinerna

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!