kittelfjallHej alla utmanare, ledare och funktionärer i Mälarscouterna!

Här kommer den senaste informationen kring skidresan med Mälarscouterna till Kittelfjäll. Kittelfjäll är ett litet, mycket charmigt skidsystem som har något att erbjuda alla. Framförallt finns där goda chanser till bra off-pist. Den som inte känner sig hemma utanför pisten finns där även bra pistade backar, eller varför inte ta en lektion i lössnöåkning? Är du intresserad är det bara att höra av sig till mig.

Läs igenom noggrant, speciellt sista punkten om slutbetalning!

Utresa
Sovbuss från Citytermianlen torsdag 21 mars 2013 kl. 19.15 med ankomst till Kittelfjäll fredag ca 08.00.

Hemresa
Från Kittelfjäll söndag 24 mars kl. 17.30 med ankomst Stockholm måndag ca. 06.10

 

Bussresan
Medtag gärna filt/sovsäck, kudde och öronproppar för bästa komfort (fleecefiltar finns att låna). På uppresan till Kittelfjäll stannar vi i Tönnebro ca kl. 22-23 för WC-/matstopp samt för ombäddning av bussen till sovbuss. På hemresan stannar vi i Junsele där det finns möjlighet att köpa något enklare att äta.

Boende
Rum med våningssängar (4-6 bäddar). Kök med plats för 20 personer. Skidåkning ända fram till dörren. Incheckning ankomstdagen sker klockan 14.00. Utcheckning hemresedagen sker klockan 11.00. Det finns tillgång till bagagerum samt omklädningsrum med dusch både ankomst- och hemresedag.

Pris
2450 kronor per deltagare varav kåren bidrar med 800 kronor. Alltså betalar du endast 1650 kronor.

Priset inkluderar
- Buss
- Boende
- Liftkort i 3 dagar
- Pist- och offpistguidning i skidsystemet
- Lavinkurs av SLAO.

Mat
Vi kommer att handla mat och laga tillsammans. Detta är inte inkluderat i priset. Byns livsmedelsaffär, ”Sista Utposten” ligger 2 km från Kittelfjäll. Butiken har ett brett bas-sortiment av varor. ”Sista Utposten” har öppet dagligen 09.00-19.00, tel. 0940- 810 52. En guide från Active Ski kommer en till två gånger ställa upp med skjuts för handling.

Mat i backen
En toppstuga finns i början av den pistade backen ”Nationella” som erbjuder fika, smörgåsar och lättare lunchalternativ.

Skidsystemet
Kittelfjäll har 42 stycken pister varav 5 är pistade, resten är så kallade offpistnedfarter. Systemet har 4 liftar (2 långa släpliftar, 1 kortare knapplift och 1 barnlift) som har öppet 09.00 - 16.00. Det finns en funpark för alla utmanare och 8 km längdspår (varav 3 km belysta) för de äldre ledarna. Det finns även goda möjligheter att gå på tur både på kalfjället och i dalen.

Pist- och offpistguidning
Active Ski erbjuder gratis guidning i skidområdet. Vi utgår från liften intill hotellet och letar tillsammans upp de bästa åken. Se anslagstavla i foajén för starttid.

Skiduthyrning
I Kittelfjäll finns en skiduthyrning med ett brett sortiment för alla kategorier av åkare. Vi har, då vi bokar genom Active Ski, 10 % rabatt på ordinarie prislista. Se prislista och instruktioner för bokning på denna länk. Du bokar din utrustning själv.

Skidskola
Bokningar och förfrågningar till Kittelfjäll Adventure, se http://www.kittelfjalladventure.se.

Försäkring
Då detta är ett scoutevenemang så är vi alla försäkrade genom Provins Insurance. Läs mer om försäkringen på http://www.provins.nu/scouterna.

Bastu
Bastu finns på hotellet samt även i Annex 300. För öppettider se anslagstavlan i foajén. Det finns även separat s.k. relaxbastu som går att hyra för slutna sällskap.

Mobiltelefon
Endast täckning i Telias och Tele2s nät.

Heliski, Catski och andra aktiviteter
Kittelfjäll erbjuder troligtvis Sveriges mest prisvärda helikopterskidåkning. Här finns det många varianter att välja mellan, allt från en till fem toppar i mindre grupper tillsammans med heliskiguider. Om du vill ha orörd snö men vill komma undan än billigare finns alternativet Catski. Läs mer om detta och även andra aktiviteter på denna länk.

Uttag med kort
Går att i nödfall göra i receptionen mot en avgift på 6% av uttaget belopp (max 300 kr).

Intresserad?
Svara mig på detta mail och berätta det. Betala sedan in pengar när du bestämt dig, se rubriken nedan om slutbetalning.

Hittills anmälda
Lars Brickstad
Maja Gabrielsson
Josefin Molander
Lukas Borén
Ludvig Josephsson
David Tennander
Sara Kjellin
Anna Rönnqvist
Micke Mild
Andreas Nordén
Lovisa Malm
Niklas Dyrefors
Johan Schedin Jigland
Nellie Sundberg Wide
Björn Grinde
Jakob Ekelow
Fannie Hellström

Slutbetalning
Det börjar bli dags för slutbetalning! Sätt därför in 1650 kronor på nedan konto. Märk betalningen med ditt namn! När du satt in pengar och mailat mig att du så gjort räknas du som definitivanmäld. Pengarna ska vara mig tillhanda senast den söndagen den 17 februari, men sätt gärna in pengarna redan nu!

Bank: Swedbank
Clearingnummer: 83279
Kontonummer: 9931424254

Kram
Ansvarig för mälarscouternas skidresa