Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?


Bild från MS skidresa till Idre 2017. Klicka här för fler bilder från tidigare skidresor.

Nu börjar det närma sig Mälarscouternas skidresa 2024 för funktionärer, utmanare och ledare!

Årets skidresa går till Kungsberget strax norr om Sandviken med 14 liftar och 25 nedfarter, varav den längsta är 1700 m. Kungsberget har fem restauranger där man kan ta en paus i backen för lunch eller kanske fylla på med energi med en varm choklad. Det finns också tillgång till längdspår och massa annat. Jag rekommenderar att kolla in Kungsbergets hemsida för alla detaljer.

När? 14-17 Mars, torsdag till söndag. Vi samlas klockan 17:30 vid Vultejusvägens anslutning mot Ängbyplan torsdag 14:e mars. Bussen avgår 18:00. Vi kommer stanna på vägen för att äta och kommer vara framme 21:30. Bussen hem åker 16:00 på söndagen med ett stopp för middag och vi beräknar vara hemma igen 18:30.

Vad är Mälarscouternas skidresa? Varje år brukar Mälarscouterna anordna en skidresa för funktionärer, utmanare och ledare. Vi bor i stugor och lagar middag tillsammans med de som man bor med, lär känna varandra bättre och har det trevligt. Vi brukar även ha en del gemensamma aktiviteter som tex korvgrillning i backen. Man väljer själv hur mycket eller lite skidor man vill åka och åker med de man vill.

Boende Vi kommer bo i stugor med plats för sex till tio personer. Alla stugor har ett kök, ett badrum och en bastu. Stugorna ligger nära backen.

Hyra skidor Det finns plats på bussen om du vill ta med skidutrustning. Annars hyr du utrustningen på egen hand via Kungsbergets hemsida. Då bokar man fredag den 15:e till söndag den 17:e mars. https://hyra.kungsberget.se/vinter/

Pris Grundpriset är 3090 kronor per deltagare. Kåren bidrar med 500 kr/deltagare till aktiva assistenter, ledare, funktionärer och utmanare. Alla aktiva assistenter, ledare och funktionärer som är studerande eller ej har fast inkomst får ytterligare en subvention med 500 kr (denna extra subvention gäller alltså inte utmanare utan en assistentroll). I priset ingår bussresa, boende, tre dagars liftkort (fre-sön), 2 middagar (fre, lör) och 3 frukostar (fre-sön). Du står själv för middag torsdag och söndag, alla luncher, och din egen skidutrustning.

Anmälan Anmäl dig senast den 28 januari 20:00, men gärna redan idag :). Du måste vara inloggad för att kunna anmäla dig. Anmälan är bindande. Max 50 deltagare, först till kvarn.

Anmälan till skidresa - klicka här.

Betala Betala in avgiften genom att Swisha Mälarscouterna på 123 609 64 81, alternativt via plusgiro 15 98 17-6. Ange skidresa och namn som referens på betalningen.

Vad händer vid avbokning? Avbokning innan sista anmälningsdag återbetalas 90% av avgiften. Vid avanmälan efter sista anmälningsdag men innan måndag den 11:e mars återbetalas kostnaden för liftkort och mat. Avanmälan sker genom mejl till skidresa@malarscouterna.se. För regler kring avbokning av skidutrustning, se Kungsbergets webbsida.

Mer information Mer information kommer när anmälningstiden gått ut och vi vet hur många som deltar.

Det är klart du skall med! Vi som är ansvariga för årets skidresa är: Viktor Stamyr och Elias Norlin. Hör gärna av dig till oss på skidresa@malarscouterna.se om du har frågor.

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!