Bild från MS skidresa till Idre 2017. Klicka här för fler bilder från tidigare skidresor.

Nu börjar det närma sig Mälarscouternas skidresa 2023 för funktionärer, utmanare och ledare! Årets skidresa går till Idre i norra Dalarna med 27 liftar och 40 nedfarter, varav den längsta är 2800 m. Idre fjäll har Sveriges brantaste backe som på sina översta ställen har en lutning på 46 grader. Idre har en trevlig topprestaurang där man kan ta en paus i backen för lunch eller kanske fylla på med energi med en varm choklad. Det finns också tillgång till längdspår och massa annat. Jag rekommenderar att kolla in Idres hemsida om man inte är en sån stor skidentusiast. Det finns mängder att boka.

När? 16-19 Mars, torsdag till söndag. Vi åker torsdag kväll efter skolan. Att vi lägger det såhär mitt emellan sport och påsklovet är för att undvika trängseln i backarna då i är så många.

Vad är Mälarscouternas skidresa? Varje år brukar Mälarscouterna anordna en skidresa för funktionärer, utmanare och ledare. Vi bor i stugor och lagar middag tillsammans med de som man bor med, lär känna varandra bättre och har det trevligt. Vi brukar även ha en del gemensamma aktiviteter som tex korvgrillning i backen. Man väljer själv hur mycket eller lite skidor man vill åka och åker med de man vill.

Boende Vi kommer bo i stugor med plats för sex personer i stugområdet västbyn. Stugorna ser lite annorlunda ut då vi bokat fler olika till utseendet. Men alla har ett kök ett badrum och en kort bit till backen. Bussen kommer ha lätt att ta sig fram till stugorna. Alla stugor har även två sovrum, ett med en våningssäng och ett med två våningssängar. Hälften av stugorna har eldstad och hälften bastu. Om din stuga inte har det du vill ha kan du gå över till en kompis stuga och ha en myskväll eller en spa-kväll.

Hyra skidor Om du vill hyra skidor gör du det på egen hand förslagsvis via denna länk: https://www.idrefjall.se/hyra/

Pris Grundpriset är 3750 kronor per deltagare. Kåren bidrar med 500 kr/deltagare till aktiva assistenter, ledare, funktionärer och utmanare, pris: 3250kr. Alla aktiva assistenter, ledare och funktionärer i Mälarscouterna som är studerande eller ej har fast inkomst får ytterligare en subvention med 500 kr, vilket alltså innebär ett pris på 2750kr. I priset ingår bussresa till Idre, boende, tre dagars liftkort, 2 middagar och 2 frukostar.

Anmälan Anmäl dig senast den 3 februari men gärna redan idag :). Du måste vara inloggad för att kunna anmäla dig. Anmälan är bindande.

Anmälan till skidresa - klicka här.

Betala Betala in avgiften genom att Swisha Mälarscouterna på 123 609 64 81, alternativt via plusgiro 15 98 17-6. Ange skidresa och namn som referens på betalningen. När anmälan är inskickad och vi har mottagit betalningen är du definitivanmäld.

Vad händer vid avbokning? Om du som person avbokar fram till tisdag den 8/2-22 kl 19:00 får du tillbaka pengarna för liftkortet, ungdom/senior (upp till 15 år eller över 65 år) 1075 kr, vuxen 1380 kr. Om du hyr skidor och vill avboka så kan du avboka fram till 4 dagar innan ankomst och få pengarna tillbaka.

Mer information Mer information kommer när anmälningstiden gått ut och vi vet hur många som deltar.

Det är klart du skall med! Vi som är ansvariga för 2022 års skidresa är: Elsa Böhm, Viktor Stamyr, Axel Elmfeldt, Emil Skenhall, Noak Ednertz. Hör gärna av dig till oss på skidresa@malarscouterna.se om du har frågor.