Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Hej alla sjörövare, sjöodjur och landkrabbor!

Snabbare än en sjöbuse sätter storseglet har scoutlägret närmat sig, och vi kan knappt bärga oss för allt kul vi ska hitta på tillsammans.

Längre ner finns övergripande information om lägret och alla förberedelser som behövs, inklusive förtidsbetalning för kiosken. Men först lite sammanfattning och nyheter.

Kontakt och reseinfo

 

 Samling

 Hemma

 Kontaktperson

 

 Spårare

Tisdag 30/7 kl 09.00, Ängbyplan

Lördag 3/8 kl 12 eller kl 13, Ängbyplan

 Karin Eriksson, 0704618985 (under lägret), Helena Edstam Johansson, 0702578803 (bussresan)

 

 Upptäckare  

Söndag 28/7 kl 09.00, Ängbyplan

Lördag 3/8 kl 13 eller kl 14, Ängbyplan

Sissela Nutley, 0709820192

 

 Äventyrare

Lördag 27/7 kl 13.10, Brommaplan

Lördag 3/8 kl 14, Ängbyplan

 Anders Broström, 0704412447

 

 Utmanare

 Lördag 27/7 kl 12.10, Brommaplan

Lördag 3/8 kl 14 eller tidigare, Ängbyplan

 Marcus Wibrink, 0707892041

 

 

Vid Ängbyplan så kommer bussarna stå utanför dagiset, Vultejusvägen 67. Om du kommer med bil, ställ den en bit bort för att inte blockera. Tillbakafärdens ankomsttid varierar, det beror på att båtarna och bussarna hem har lite olika kapacitet och vi fyller upp så gott vi kan. Lunch serveras ute på Vindalsö.

Äventyrare och utmanare åker kollektivtrafik ut. Se till att gällande periodbiljett med SL hänger med om sådan finns, så slipper vi ta det på lägerbudgeten. Ät lunch innan.

Om du vill komma i kontakt med din spårar- upptäckar- eller äventyrarscout, ta det gärna med kontaktpersonen ovan. Spårare och upptäckare får inte använda mobiltelefon under lägret, men vi hjälper gärna till med kontakt, och informerar självklart direkt om det händer något med din scout.

Om din scout behöver komma eller åka andra tider, hör av dig så hittar vi något som fungerar. Waxholmsbolaget kör till grannön Idholmen.

Efterlysning: Bil och chafför

För att komplettera de båtar som redan finns på Vindalsö har vi hyrt in ett släp med extra kanoter. Det behöver hämtas upp under förmiddagen söndag 28/7 i Roslags Näsby för att lämnas vid Stavsnäs kl 10.30. Och sedan hämtas i Stavsnäs kl 12.30 på lördag 3/8 för att återlämnas till Roslags Näsby. Kanoterna är på ett släp med fäste som borde passa de flesta bilar med dragkrok, och Mälarscouterna ger milersättning för resan. Nu söker vi hjältar som kan hjälpa till med detta! Om du kan hjälpa till ena, andra eller båda sträckorna, hör av dig till lagerchef@malarscouterna.se. Tack för hjälpen!

Tälthängning i Magasinet

Vid lägeranmälan kunde alla föräldrar/vårdnadshavare välja att hjälpa till antingen som ledare ute på lägret, att hänga tält efter lägret, eller att någon vecka senare vika de torra tälten. Du kan se vad du anmält dig till i anmälningsbekräftelsen. Besked ifall det behövs eller inte kommer under fredag kväll eller lördag förmiddag.

Tälthängning sker kl 14.00 den 3/8, vi återkommer med tid för tältvikning. Allt detta sker i vår förrådslokal Magasinet som ligger vid Kvarnvikens Kvarn, på väg mot Kanaanbadet.

Mer info till ledare

Vi kommer inom kort att skicka ut mer info till alla er som är anmälda som ledare på lägret. Framförallt en ledarpärm som innehåller allt du behöver veta som ledare.

Vindalso solnedgang

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!