Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Vi börjar närma oss skatten och skymtar land i sikte! Snart är det dags för sommarens efterlängtade läger.

Resan

Upptäckare och spårare kommer åka buss från Ängbyplan till Stavsnäs, varifrån vi går till bryggan som vår bokade båt går från. Bussresan tar ungefär 50 minuter. Vi kommer inte ta någon paus under bussresan men det finns tillgång till WC på bussen.

Äventyrare och utmanare kommer åka kommunalt till Stavsnäs. Äventyrare kommer därifrån åka Waxholmsbolaget till Idholmen, som är granne till Vindalsö. Utmanare åker bokad båt.

På hemvägen åker alla bokad båt och buss.

Mellanmål

Om ni vill ha något mellanmål under resan, ta gärna med en frukt eller macka som mellanmål, men inget med nötter är tillåtet. Ät inte heller sådant som smular eller luktar kraftigt.

Packning

All packning måste vara packad i eller fastsatt på ryggsäcken.

Ut- och hemresa

Samlingsplatsen för både utresan (upptäckare och spårare) och hemresan (samtliga) är Vultejusvägen 67, vid Ängbyplan. Tänk på att parkera en bit bort så att bussarna får plats att parkera. Äventyrare och utmanare som har giltig periodbiljett på SL tar med det, för övriga ingår det i lägeravgiften.

Utresan sker i fyra omgångar:

  • Utmanare: Lördag 27:e juli, samling vid Brommaplan kl 12.10 för gemensam resa med kollektivtrafik och bokad båt. Ät lunch innan.
  • Äventyrare Lördag 27:e juli, samling vid Brommaplan kl 13.10 för gemensam resa med kollektivtrafik och Waxholmsbolaget. Ät lunch innan.
  • Upptäckare:  Söndag 28:e juli samling vid Ängbyplan 09.30 för gemensam resa med bokade bussar och bokad båt. Lunch serveras på Vindalsö.
  • Spårare:  Tisdag 30:e juli samling vid Ängbyplan 09.30 för gemensam resa med bokade bussar och bokad båt. Lunch serveras på Vindalsö.

Hemresan sker gemensamt med bokade bussar och båtar. Vi lämnar Vindalsö lördag 3 Augusti. De första kommer till Ängbyplan kring kl 12.00 och de sista kring kl 14.00. Exakta tider för olika grupper kommer senare.

Kontaktpersoner under dit- och hemresan kommer uppdateras senare.

Packning

En utrustningslista finns på Mälarscouternas hemsida (malarscouterna.se, under bra att ha, utrustningslista). Det är viktigt att scouten själv får packa sin packning så hen vet vad som är med, och kom ihåg att märka allt med namn. Äventyrare ska även ha ha med en mindre väska för dagsutflykt. All packning måste vara packad i eller fastsatt på ryggsäcken.

Kiosk

Självfallet erbjuder vi en kiosk även i år. Denna gång har vi ordnat en egen. Alla scouter får handla för ett max-belopp per tillfälle och kiosktiderna är uppdelade. Beloppet återkommer vi med. Det kommer finnas tre olika kiosk-tillfällen, varav två under spårarnas vistelse. Betalning sker i förväg via Swish till Mälarscouterna. Vi återkommer i ett senare mail med fler detaljer. Pengar som swishats in men blivit över kan återbetalas efter lägret.

Mobiltelefoner

Vår erfarenhet är att mobiltelefoner på läger för de yngre scouterna skapar mer hemlängtan än trygghet. Vi vill att scouterna i första hand ska prata med sina ledare om något känns tokigt så att vi kan lösa eventuella problem direkt på plats. Vill scouten ringa hem lånar ledarna självklart ut en mobiltelefon. Därför ska spårare och upptäckare inte ha med sig mobiltelefon. Äventyrare kommer inte kunna ladda mobiltelefoner under lägret, och under många programpass är de inte tillåtna.

Information och kontakt

Under lägret håller vi självklart malarscouterna.se och Instagram @malarscouterna uppdaterade med berättelser och bilder från lägret. De flesta av våra bilder på hemsidan är dolda bakom inloggning, så att enbart medlemmar och anhöriga ska kunna se dem.

För mer information innan eller under lägret går det bra att maila lägerchefer på lagerchef@malarscouterna.seVid eventuella brådskande frågor under lägret, kontakta lägercheferna via Mälarscouternas telefon: 08-87 27 60 (tryck 5 för Lägercheferna)

 

Skepp o'hoj så ses vi när vi sätter kurs mot Vindalsö!

Lisa Feldt, Teo Elmfeldt och Viktor Stamyr

Lägerchefer

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!