Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Roligt att du är intresserad av att hänga med som ledare i sommar! Att vara ledare är jättehärligt, vi är blandat gäng av både rutinerade ledare som har varit scouter i flera år och nyare medlemmar som är taggade att lära sig.

På läger hjälps vi i ledargruppen åt med att hålla lägret i rullning genom att leda aktiviteter, laga mat, bygga upp och sköta själva lägerplatsen. Det finns alltid någon rolig aktivitet eller uppgift att göra men också tid för bad, lek och stoj.

Det är många av våra ledare som också är föräldrar till scouter i Mälarscouterna. På lägret åker du utanför din föräldraroll. I Scouterna förväntas alla vuxna agera som ledare och behandla alla scouter lika. Rent konkret uppmanar vi till att du som ledare, när scouterna ska göra saker i en mindre grupp, aktivt väljer en grupp där ditt barn inte är med, i den mån det är lämpligt såklart. Som ledare sover du i stora tält med andra ledare. Ledare och scouter sover inte i samma tält.

Alla ledare i Scouterna måste gå utbildningen Trygga möten. Där får du lära dig hur du skapar en trygg miljö för barn och ungdomar, hur du förebygger övergrepp och hur du beter dig om du tror att någon far illa. Du som ledare på lägret måste ha gått kursen, gå den redan idag på http://tryggamoten.scout.se. Efter att du gått kursen skickar du ditt intyg till lägercheferna, lagerchef@malarscouterna.se, för registrering.

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!