Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Hissa segel och lätta ankar!

Nu ska vi ut på skattjakt! I sommar bär det av till Vindalsö för vårt sommarläger 2024. Där kommer vi dras med förhäxade pirater och den förtrollade skattens stora hemlighet. Glöm inte kraken som lurar i de djupaste av vatten, och se upp så ni inte behöver gå på plankan!

Vill ni hjälpa den skeppsbrutna besättningen att än en gång få segla på de sju haven? Då ses vi i sommar! Håll utkik efter masten med dödskalleflaggan...

Välkommen till Mälarscouternas sommarläger

Varje sommar anordnar vi ett sommarläger för alla Mälarscouter. På programmet står äventyr och utmaningar i naturen och på sjön tillsammans med nya och gamla kompisar. På läger bor vi i tält, badar, lagar mat, äter utomhus och får möjlighet att testa många roliga aktiviteter! Läs mer från våra tidigare läger på hemsidan.

Plats, tid och pris

I år åker vi till Vindalsö, en mysig scoutö i Stockholms skärgård.

  • Spårare: tis 30 juli - lör 3 augusti. Pris: 2250 kr.
  • Upptäckare: sön 28 juli - lör 3 augusti. Pris: 2400 kr.
  • Äventyrare: lör 27 juli - lör 3 augusti. Pris: 2300 kr.
  • Utmanare: lör 27 juli - lör 3 augusti. Pris: 2300 kr.
  • Ledare och funktionärer: Pris: 400 kr. (t.o.m. 26 år 200 kr.)

Priserna sätts utifrån lägerlängd, andel ledare och transportsätt. Spårare och upptäckare åker bokad buss från Bromma. Äventyrare och utmanare åker helt eller delvis kommunalt. Spårare har fler ledare per scout, vilket ökar kostnaden.

Om lägeravgiften hindrar deltagande kan du söka reducerad avgift. Läs mer om ekonomiskt stöd på lägersidan.

Anmälan

Anmälan är nu öppen! Anmäl er på lägersidan (klicka här!) och betala in lägeravgiften till Mälarscouternas SWISH 123 609 64 81 eller plusgiro 15 98 17-6. Ange scoutens namn som referens på betalningen. Sista anmälningsdag och betaldag är 30 april.

Eventuell avanmälan sker med e-post till lagerchef@malarscouterna.se. Om man av sjukdom eller andra skäl måste avanmäla sig efter den 30e april kan vi inte garantera någon återbetalning. Beslut om eventuell återbetalning tas efter lägret.

Förälder - häng med som ledare eller funktionär!

På scoutläger är vi ett stort gäng ledare som hjälps åt att bland annat laga mat, leda aktiviteter och bygga upp lägerplatsen. Som ledare eller funktionär åker du utanför en föräldraroll, en viktig del av scouting är att klara sig själv. Vill du engagera dig och vara en del av vårt läger? Läs mer om ledarrollen på lägersidan och anmäl dig som ledare! 

Förälder - hjälp till!

Alla föräldrar som anmäler sina barn förväntas att hjälpa till under eller efter lägret med minst en av tre uppgifter:

  • att hänga upp tält för torkning omedelbart efter hemkomst. Detta sker i Magasinet nära Kanaanbadet.
  • att vika tälten, ca en till två veckor efter tält-upphängningen. Också i Magasinet.
  • att själv delta på sommarlägret som ledare. Använd separat anmälan för ledare.

För- och eftertrupp

Ledare och funktionärer som vill är välkomna att anmäla sig till förtruppen, som också åker ut den 27 juli, utan extra kostnad. Förtruppen pratar ihop sig gällande transport till lägerplatsen närmare inpå lägret.

Mer information och kontakt

Välkommen på digitalt föräldramöte den 11:e mars klockan 19:00 för dig som vill veta mer om lägret och ställa frågor till lägerchefernal. Här är en videolänk.

Lägerbrev 2 skickas ut till alla anmälda i början av juni. Där får ni detaljerad information om resa, packlista med mera.

Om du undrar något, prata med dina ledare eller hör av dig till lägercheferna på lagerchef@malarscouterna.se

Vi ses på sommarens läger!
/Teo Elmfeldt, Viktor Stamyr & Lisa Feldt.
Lägerchefer 

Dokument

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!