Scouter!

Här kommer Lägerbrev 2 - med all info du behöver innan lägret.

Mälarscouterna åker till Vässarö för årets höjdpunkt, distriktslägret! En vecka med massa bus, bad och äventyr. Välkomna att ta ett kliv in i teaterns magiska värld och upptäcka fantastiska vidunder, varelser och pjäser.

Resan

Vi kommer åka buss från Bromma till Singö (Ellan) och därefter båt till Vässarö. Bussresan tar ungefär 2 timmar och båtresan 20 minuter. Vi kommer inte ta någon paus under bussresan men det finns tillgång till WC på bussen. När vi kommer fram till Vässarö kommer det serveras lunch. Ta gärna med mellanmål till resan men alla former av nötter får stanna hemma. All packning måste vara packad i ryggsäcken, ingenting får fästas utanpå ryggsäcken. Stora liggunderlag kan transporteras helt löst, fristående från packningen men se då till att märka upp det ordentligt. Samlingsplatsen för både utresan och hemresan är Vultejusvägen 67, Ängbyplan. Tänk på att samåka och parkera en bit bort så att bussarna får plats att parkera.

Utresan sker i två omgångar:

  • Spårare: Onsdag 1:a augusti 07:00
  • Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: Lördag 28:e juli 07:00

Hemresan sker gemensamt lördag 4:e augusti. Förväntad ankomsttid till Ängbyplan är 16:15.

Kontaktpersoner under resan:

  • Spårare (Insekterna, Fjärilarna, Spindlarna, Myrorna): Jonas Enström, 0708-266067
  • Upptäckare (Karparna, Kräftorna, Valarna, Laxarna): Magnus Gutenberg, 0736423157
  • Äventyrare (Mockarinsera, Yggdrasil, Olympen) och Utmanare: Annika Bennsten, 0762273241

 

Allmänt

På Vässarö finns det en kiosk som säljer godis och glass. För detta rekommenderar vi max 20 kr per dag. Det finns även möjlighet att köpa tröjor och souvenirer från Vässarö.

Vi kommer dela Vässarö med andra scoutkårer, men samtidigt ha våran egen äng. Ett utmärkt tillfälle att träffa nya eller gamla vänner från andra scoutkårer.

En utrustningslista finns på Mälarscouternas hemsida. Glöm inte att ta med en liten ryggsäck för hajker och utflykter under lägret. Det är viktigt att scouten själv får packa sin packning så hen vet vad som är med, och kom ihåg att märka allt!

Vår erfarenhet är att mobiltelefoner på läger för det yngre scouterna skapar mer hemlängtan än trygghet. Vi vill att scouterna i första hand ska prata med sina ledare om något känns tokigt så att vi kan lösa eventuella problem direkt på plats. Vill scouten ringa hem lånar ledarna självklart ut en mobiltelefon. Spårare, Upptäckare och Äventyrare kommer inte kunna ladda mobiltelefoner under lägret.

 

Information och kontakt

Under lägret håller vi självklart malarscouterna.se och Instagram uppdaterad med berättelser och bilder från lägret. För mer information innan eller under lägret går det bra att maila lägerchefer på lagerchef@malarscouterna.se.

Vid eventuella frågor under lägret, kontakta lägercheferna via mobil:

  • Axel Näf, 072-155 57 11
  • Isak Ednertz, 070-970 49 26
  • Alexander Astély, 076-314 19 17

Vi ses på Vässarö!

Alexander Astély, Isak Ednertz och Axel Näf,
Lägerchefer Palladium 2018

Mälarscouterna