Resan

Vi kommer åka buss från Bromma till Kopparbo och lägerplatsen för Borgen 22. Bussresan tar ungefär 2,5 timmar. Vi kommer inte ta någon paus under bussresan men det finns tillgång till WC på bussen. När vi kommer fram till lägerplatsen kommer vi äta egen medtagen lunch, men ta gärna med mellanmål till resan. Alla former av nötter får stanna hemma. All packning måste vara packad i eller fastsatt på ryggsäcken. Glöm inte att märka kläder och utrustning med namn. Samlingsplatsen för både utresan och hemresan är Vultejusvägen 67, vid Ängbyplan. Tänk på att parkera en bit bort så att bussarna får plats att parkera.

Utresan sker i två omgångar:

  • Upptäckare, Äventyrare och Utmanare:
    Måndag 25:e:e juli samling 08:00, bussen avgår 08:30.
  • Spårare: Torsdag 28:e juli samling 08:00, bussen avgår 08:30

Hemresan sker gemensamt söndag 31:e juli. Förväntad ankomsttid till Ängbyplan är 17:00, uppdatering av ankomsttiden sker på vår hemsida.

Kontaktpersoner under resan. Ring om du blir sen eller av någon anledning måste utebli på avresedagen:

  • Spårare (Insekterna, Fjärilarna, Trollsländorna, Spindlarna, Myrorna): Eric Brander: 0704996067
  • Upptäckare (Karparna, Kräftorna, Valarna, Laxarna): Tina Almhjell: 0709567725
  • Äventyrare (Mockarinsera, Yggdrasil, Olympen): Max Skönborg: 0729456348
  • Utmanare och Rover: Maja Tennander: 0707838580

Allmänt

En utrustningslista finns på Mälarscouternas hemsida (under bra att ha, utrustningslista). Glöm inte att ta med en liten ryggsäck för dagsutflykter under lägret. Det är viktigt att scouten själv får packa sin packning så hen vet vad som är med, och kom ihåg att märka allt med namn.

På lägret kommer använda Kopparbos lägerkiosk som säljer godis, snacks och souvenirer (tygmärken, postkort, Kopparbo tröjor etc). Alla scouter får ha med sig 30 kr i kontanter per dag att handla i kiosken för. Om en scout önskar köpa souvenirer (Kopparbo-tröjor och liknande) kan dennes förälder swisha en ledare motsvarande belopp.

Vår erfarenhet är att mobiltelefoner på läger för de yngre scouterna skapar mer hemlängtan än trygghet. Vi vill att scouterna i första hand ska prata med sina ledare om något känns tokigt så att vi kan lösa eventuella problem direkt på plats. Vill scouten ringa hem lånar ledarna självklart ut en mobiltelefon. Spårare, Upptäckare och Äventyrare kommer inte kunna ladda mobiltelefoner under lägret.

Lunch första dagen

Alla scouter ska ha med sig egen matsäck till lunch som ska ätas när vi kommer fram. Scouterna får gärna packa matsäcken i en kåsa/matlåda som även kan användas som kåsa under lägret. Då får de lättare packning!

Information och kontakt

Under lägret håller vi självklart malarscouterna.se, Facebook och Instagram uppdaterad med berättelser och bilder från lägret. För mer information innan eller under lägret går det bra att maila lägerchefer på lagerchef@malarscouterna.se.

Vid eventuella brådskande frågor under lägret, kontakta lägercheferna via Mälarscouternas telefon: 08-87 27 60 (tryck 5 för Lägercheferna)

Vi ses på 2022 Borgen!
Paulina, Viktor och Lagge
Lägerchefer