Salvete, omnes!

I sommar kommer vi att leva bland riddare och vikingar under sommarens höjdpunkt - Mälarscouternas sommarläger! Sommaren 2022 är det nämligen dags för ett medeltida scoutläger med pilbågsskytte, riddarspel och god mat!

Vi återgår äntligen till det vanliga lägerupplägget, där det är fritt för alla scouter och ledare att mingla med andra avdelningar!

Välkommen till Mälarscouternas sommarläger

Varje sommar anordnar vi ett sommarläger för alla Mälarscouternas medlemmar. På programmet står äventyr och utmaningar i naturen och på sjön tillsammans med nya och gamla kompisar. På läger bor vi i tält, badar, lagar mat och äter utomhus och får möjlighet att testa många roliga aktiviteter! Läs mer från våra tidigare läger på: https://malarscouterna.se/arrangemang/lager

Plats, tid och pris

Vi åker buss till Kopparbo i Dalarna, söder om Ludvika. Resan tar ca 3 timmar och vi samlas vid Ängbyplan (utanför förskolan på Vultejusvägen) både innan avfärd och vid upphämtning.

  • Spårare: 3 nätter, torsdag 28 juli - söndag 31 juli. Pris: 2050 kr.
  • Upptäckare: 6 nätter: måndag 25 juli - söndag 31 juli. Pris: 2800 kr.
  • Äventyrare: 6 nätter: måndag 25 juli - söndag 31 juli. Pris: 2500 kr.
  • Utmanare: 6 nätter: måndag 25 juli - söndag 31 juli. Pris: 2200 kr.

Priser ledare och funktionärer:

  • Ledare och funktionärer under 26 år: 350 kr
  • Ledare och funktionärer över 26 år: 500 kr
  • Spårarledare: 350 kr

Förläger

Ledare, funktionärer och utmanare som vill välkomnas på förläger från eftermiddag/kväll söndag 24 juli, utan extra kostnad. (Förtruppen pratar ihop sig gällande transport till lägerplatsen närmare inpå lägret. Bilar och frivilliga chaufförer med körkort efterlyses!)

Förälder - häng med som ledare!

På scoutläger är vi ett stort gäng ledare som hjälps åt att blans annat laga mat, leda aktiviteter och bygga upp lägerplatsen. Som ledare åker du utanför din föräldraroll. En viktig del av scouting är att scouten får lära sig att klara sig själv i en trygg miljö.

Vill du engagera dig och vara en del av vårt läger? Läs mer om ledarrollen på https://malarscouterna.se och anmäl dig som ledare!

Förälder - hjälp till!

Alla föräldrar som anmäler sina barn förväntas att hjälpa till under och efter lägret med minst en av tre uppgifter:

  • att själv delta på sommarlägret som ledare.
  • att hänga upp tält för torkning omedelbart efter hemkomst. (Detta sker i Magasinet nära Kanaanbadet.)
  • att vika tälten, ca en till två veckor efter tält-upphängningen (också i Magasinet).

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i anmälningsformuläret på https://malarscouterna.se och betala in lägeravgiften till Mälarscouternas plusgiro, 15 98 17-6 eller SWISH 123 609 64 81. Ange scoutens namn och avdelning som referens på betalningen. Anmäl dig innan 1 maj!

Eventuell avanmälan sker med e-post till lagerchef@malarscouterna.se. Vid avanmälan efter 1 juni sker ingen återbetalning.

Mer information

Välkommen på digitalt föräldramöte tisdag 5 april 18:45 - 19:45, via Google Meet (möteslänk), för dig som vill veta mer. Presentation från föräldramötet finns längst ned.

Lägerbrev 2 skickas ut till alla anmälda i början av juni. Där får ni detaljerad information om resa, packlista med mera.

Om du undrar något, prata med dina ledare eller hör av dig till lägerchef Paulina Edholm på lagerchef@malarscouterna.se