Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?
Glad sommar!

Här kommer Lägerbrev 2 som i korthet innehåller:

 • Busstider och kontaktpersoner
 • Information om packning
 • Detaljer kring hur vi anpassar lägret för att balansera lägerupplevelse och smittsäkerhet
 • UPPDATERAT Rutiner för fall av sjukdom som uppkommer strax innan eller under lägrets gång

Nu börjar vi närma oss sommarens höjdpunkt och sommarlägret Big Bang 2021. Informationen här utgår från den bästa informationen vi har tillgång till nu, men utifrån hur pandemin utvecklas kan självklart anpassningar bli nödvändiga.

Upplägget utgår ifrån fjolårets upplägg, men utvecklat utifrån de senaste rekommendationerna och lärdomarna från förra året. Viktigast är kanske att vi på lägerplatsen sprider ut oss i flera olika lägerbyar som hålls åtskilda under lägrets gång. Vi upprättar även ordentliga hygienrutiner, har färre scouter per tält och gör riskbedömningar för varje programpunkt. Har ni några frågor kring detta är det bara att höra av sig till lagerchef@malarscouterna.se

Resan

Vi kommer åka buss från Bromma till Sparreholm och lägerplatsen för Big Bang 2021. Bussresan tar ungefär en och en halv timme. Vi kommer inte ta någon paus under bussresan men det finns tillgång till toalett på bussen. Ta gärna med mellanmål till resan, men alla former av nötter får stanna hemma, inte heller chips och annat som smular eller luktar mycket får ätas på bussen. All packning måste vara packad i eller fastsatt på ryggsäcken. Glöm inte att märka kläder och utrustning med namn. Samlingsplatsen för både utresan och hemresan är Vultejusvägen 67, vid Ängbyplan. Tänk på att parkera en bit bort så att bussarna får plats att parkera.

Utresan sker i flera omgångar:

 • Myrorna och Insekterna: Onsdag 28 juli, samling 9.30. Bussen avgår 10.00.
 • Fjärilarna, Trollsländorna, Spindlarna: Onsdag 28 juli, samling 10.00. Bussen avgår 10.30.
 • Upptäckare: Lördag 24 juli, samling 12.30. Bussen avgår 13.00. Ät lunch innan.
 • Äventyrare: Söndag 25 juli, samling 09.30. Bussen avgår 10.00.
 • Utmanare: Söndag 25 juli, samling 09.00. Bussen avgår 09.30. Utmanare som ska med på förlägret kommer få mer information, men kommer ut under eftermiddag/kväll fredag 23 juli.

Hemresan sker också uppdelat:

 • Myrorna och Insekterna: Lördag 31 juli, beräknad ankomst 13.45
 • Fjärilarna, Trollsländorna, Spindlarna: Lördag 31 juli, beräknad ankomst 14.15.
 • Valarna och Karparna: Onsdag 28 juli, beräknad ankomst 14.15
 • Laxarna och Kräftorna: Onsdag 28 juli, beräknad ankomst 14.45
 • Äventyrare: Lördag 31 juli, beräknad ankomst 14.45.
 • Utmanare: Lördag 31 juli, beräknad ankomst 15.15

Varje lägerby har sin egen buss så att de som bor tillsammans hela veckan kommer åka buss tillsammans. Notera att de olika upptäckaravdelningarna har olika tider för upphämtning efter lägret, men kommer att bo tillsammans under lägerveckan.

Kontaktpersoner

Varje lägerby har en kontaktperson som du kan kontakta under lägrets gång. Ring om du blir sen eller av någon anledning uteblir från samlingen inför bussresan.

Myrorna och Insekterna

Petter Agestam, 0721482722

Fjärilarna, Trollsländorna och Spindlarna

Anna Liderot Ivarsson, 0708627664

Upptäckare: Valarna, Laxarna, Kräftorna och Karparna

Albin Elmfeldt, 0763112220

Äventyrare

Emma Rohdin, 0705572620

Utmanare och rovers

Smilla Lundstedt Mannervik, 0709991152

Covid-19 Info

Vi kan bara ha friska deltagare på lägret. Vid lindriga symptom genomförs ett covid-19 snabbtest på plats, och vid negativt provsvar får deltagaren stanna kvar under uppsikt. Vid positivt svar skickas deltagaren hem så snabbt som möjligt och enklare smittspårning inleds. Detta ställer krav på dig som föräldrar att det måste finnas möjlighet att hämta scouten när som helst under lägervistelsen. Vid sjukdomsrelaterad hemskickning återbetalas lägeravgiften för de dagar som scouten inte deltagit.

Allmänt

En utrustningslista finns på Mälarscouternas hemsida. Glöm inte att ta med en liten ryggsäck för dagsutflykter under lägret. Det är viktigt att scouten själv får packa sin packning så hen vet vad som är med, och kom ihåg att märka allt med namn.

På lägret kommer vi själva ha en kiosk som säljer godis i rimliga mängder, max 20 kr per dag. I kiosken är det bäst att betala med 10kr mynt eller 20kr sedel (inga 1-, eller 2-kronor).

Vår erfarenhet är att mobiltelefoner på läger för de yngre scouterna skapar mer hemlängtan än trygghet. Vi vill att scouterna i första hand ska prata med sina ledare om något känns tokigt så att vi kan lösa eventuella problem direkt på plats. Vill scouten ringa hem lånar ledarna självklart ut en mobiltelefon. Spårare, Upptäckare och Äventyrare kommer inte kunna ladda mobiltelefoner under lägret.

Information och kontakt

Under lägret håller vi självklart malarscouterna.se och Instagram uppdaterad med berättelser och bilder från lägret. För mer information innan eller under lägret går det bra att maila lägercheferna på lagerchef@malarscouterna.se.

Vid eventuella brådskande frågor under lägret, kontakta lägerchef via Mälarscouternas telefon: 08-87 27 60 (tryck 5 för Lägerchef).

Vi ses på Big Bang 2021!
Teo och resten av lägergruppen

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!