Äntligen är det dags för mälarscouternas första vinteräventyr!

I februari åker mälarscouternas äventyrare och utmanare till Sundsvall för en kall, mysig och vintrig hajk tillsammans!

När?- 17-19 Februari

Vi åker upp till Sundsvall med tåg fredagen den 17e februari. Samling sker 16.00 vid Ängbyplans tunnelbanestation, därifrån tar vi tunnelbanan till centralstationen och tåg upp till Sundsvall. Beroende på antal anmälda kommer några utmanare att åka minibuss, detta kommer klargöras till dem det gäller i förväg. Vi kommer tillbaka söndagen 19e februari omkring 19.30 på kvällen. 

Var och Hur?

Tillsammans åker vi upp till Sundsvall på fredagen och sover första natten i en scoutstuga i Sundsvall. Därefter ger vi oss ut i snön hela lördagen och bygger ett varmt och mysigt läger, andra natten spenderas utomhus. På söndagen packar vi ihop vårt läger och åker hem till Stockholm igen. 

Anmälan?

Anmälan sker via Mälarscouternas hemsida. Hajken kostar 600kr och betalas i samband med anmälan, inräknat är Mälarscouternas subventionering på ca 300-400 per person. I hajkavgiften  ingår resa, mat, förläggning och en fantastisk upplevelse.  Sista anmälningsdag är söndag 29e januari! Anmälan hittas som inloggad på mälarscouternas hemsida under fliken “Appar” och “Anmälan”. Om hajkavgiften är ett problem, hör av dig till dina ledare så löser vi det! Observera att det finns begränsat antal platser till hajken och först till kvarn gäller, så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats!

Förträff- 5e februari

För att säkerställa att alla som följer med på hajken har tillräckliga kunskaper tillkommer en obligatorisk förträff för alla som ska med på hajken. På förträffen ges möjlighet att träffa sin patrull inför hajken och vi ledare utbildar i risker med vintermiljö och vad vi alla behöver tänka på för att hajken ska bli så härlig som möjligt för alla! Förträffen äger rum söndagen den 5e februari kl.15-17 i karsvik.

Personlig utrustning

Vad gäller den personliga utrustning inför hajken vill vi att ni utgår från mälarscouternas utrustningslista för vinterhajk. Denna finns på mälarscouternas hemsida under “Bra att ha”.  Inför hajken är det viktigt att gå igenom listan och säkerställa att du har fungerande utrustning. Mer detaljerad information vad gäller utrustning och tips inför hajken kommer vi att gå igenom på förträffen. Vill man åka med på hajken men inte kan fixa ihop all utrustning som behövs hjälper vi ledare mer än gärna till för att låna ihop grejer så att alla som vill kan följa med! De viktigaste är att man kan få ihop dubbla liggunderlag och dubbla sovsäckar (alternativt en vintersovsäck) så att vi slipper frysa på natten.