Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Blå Hajken är ett äventyr i den svenska vildmarken för utmanarscouter, roverscouter, ledare och (första gången 2021) äventyrarscouter. Under dessa vandringshajker får du uppleva gemenskap, friluftsliv och spänning. Varje år har åtminstone en av hajkerna öppet för Rover och Ledare

 

Jägarna är Blå Hajken i Jämtlandsfjällens säregna natur, en utmanande vandring längs med forsande jokkar och branta bergssidor och praktisk övning i ledarskap och samarbete för utmanarscouter.
 
Forsfararna är Blå Hajken i Värmland, ett äventyr och en praktisk prövning i ledarskap och samarbete som tar utmanar- och roverscouter genom stiglösa skogar och längs med Klarälven på flottar byggda av stockar och rep.
 
Ett 8-dagar långt äventyr i midsommartid, där vi rör oss till fots i den bohuslänska vildmarken, vi paddlar längs urgamla farleder i sjösystem som använts av resenärer i tusentals år. Vi tar oss mot kusten, där vi möts av västerhavets salta hav och kala klippor. Du färdas och bor ihop med din patrull. Under hajken blir ni ett sammansvetsat gäng som gemensamt klarar av de strapatser ni möter.

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!