Välkommen på Reggaebananens sista show, 27-28 maj i Mälarscouternas stuga K2 på Lovö.

Efter fem års trogen tjänst i Mälarscouterna är det dags för Reggaebananen att tacka för sig. Otaliga shower, häpnadsväckande flygturer och mäktiga danser har vi bjudits på de senaste åren. Men innan Reggaebananen tackar för sig ska hela Mälarscouterna fira Bananen med en stor fest! Hela den traditionella avslutningshajken kommer att gå i Reggaebananens tecken med massor av Bananer, musik och festliga aktiviteter. På kvällen bjuder Reggaebananen på en sista storslagen show, den vill du verkligen inte missa! Och just det, glöm inte öva på Reggae-dansen innan hajken!

Men inte nog med att hajken bjuder på Reggaebananens sista show, under kvällens kommer även Mälarscouternas nya maskot att presenteras och introducera sin nya, helt unika, dans. Precis som vanligt blir avslutningshajken en helg utomhus med god mat, lägerbål, tältande och kanske årets första dopp för de modiga.

Utresa, boende och hemresa

Spårarna (Myrorna, Fjärilarna, Trollsländorna, Insekterna, Spindlarna)

 • Samlas lördagen den 27:e maj klockan 10:30 vid parkeringen vid Norrby.
 • Spårarna sover i tält.
 • Hajken avslutas 12:00 på söndagen vid parkeringen vid Norrby.

Upptäckarna (Valarna, Laxarna, Kräftorna, Karparna)

 • Samlas lördagen 27:e maj klockan 10:00 vid parkeringen vid Norrby.
 • Upptäckarna sover i tält.
 • Hajken avslutas 12.00 på söndagen vid parkeringen vid Norrby.

Äventyrarna (Yggdrasil, Olympen, Mockasinerna)

 • Samlas lördagen 27:e maj klockan 10:00 i Karsvik för att cykla ut till K2.
 • Medtag cykel, hjälm och packning. Du behöver inte cykla med packningen - den kommer köras ut till K2 från Karsvik av ledarna och hem igen på söndagen.
 • Äventyrarna sover i vindskydd.
 • Äventyrarna cyklar tillbaka och beräknas avsluta i Karsvik 13:00.

Utmanarna

 • Är välkomna redan på fredagskvällen, den 26:e maj, från klockan 18:00 för grillfest vid K2, se info nedan. Utmanarna sover inomhus på K2 eller i Rövarkulan.

Utrustning för hajk

Utrustningslista för hajk finns på Mälarscouternas hemsida under menyn “Bra att ha / Utrustningslista”.

Medföljande föräldrar

Föräldrar till spårare och upptäckare får gärna följa med som ledare – ange vid anmälan av scout. Medföljande föräldrar betalar ingen avgift.

Anmälan och betalning

Hajken kostar 300 kr för alla scouter, för ledare och funktionärer är det gratis. Anmälan för både scouter och ledare sker på Mälarscouternas hemsida och betalning sker genom Swish i samband med anmälan. Sista dag för anmälan och betalning är söndag 14:e maj. Frågor om hajken hänvisas till arrangemang@malarscouterna.se.

Klicka här för Hajkanmälan (både ledare och scout)

Dela med dig av ditt bästa minne med Reggaebananen!

För att verkligen hylla Reggaebananens storhet får du chansen att, i samband med anmälan, dela med dig av ditt bästa minne med Reggaebananen! Det kan vara stort som smått! När du anmäler dig finns en spalt med fråga där du mer än gärna får dela med dig av ditt bästa minne!

Ledare, utmanare, rover eller funktionär- Välkommen på grillfest fredag 26:e maj!

Kvällen innan avslutningshajken är alla ledare, utmanare, rover och funktionärer välkomna på grillfest ute vid K2. Det blir en trevlig, mysig och god kväll. För den som vill är det möjligt att sova över i K2 till lördagen då hajken börjar! Grillfesten börjar klockan 18:00 ute på K2 och kåren bjuder på all mat, dryck och tillbehör. Anmälan till Grillfesten görs i samband med anmälan till hajken eller via mejl till arrangemang@malarscouterna.se senast söndag 14:e maj!

Vägbeskrivning

Detaljerad karta och vägbeskrivning finns här.

Mer om Avslutningshajken

Varje år arrangerar Mälarscouterna en gemensam Avslutningshajk för hela scoutkåren (alla åldrar). På programmet står äventyr och utmaningar i naturen men framförallt tillsammans med nya och gamla kompisar..
Läs mer och se bilder från tidigare Avslutningshajker - klicka här.