I tusentals år har landkrabbor samlats på ön Grinda i Stockholms skärgård mellan den 27:e och 28:e april för att bli rekryterade av sjörövare och pirater. De tar dock inte in vem som helst i sina besättningar. För att säkerställa att landkrabborna duger att ha till deras besättning och för att de ska kunna kallas för pirater utsätts dem för viktiga prövningar på kvalitéer en sjörövare eller pirat måste ha.

I år har vi på Karparna fått en inbjudan till denna helg där den som är med under prövningarna kommer kunna få den ärofyllda titel som scoutpirat. Så hissa segel och se upp för plankan, nu är kursen satt mot Grinda!

Tider

För att kunna följa med behöver man infinna sig vid Strömkajen kl. 8:00 lördagen den 27:e april. Om ni inte hittar ett gäng scouter på plats, försök leta upp avgångsläget för Waxholmsbolagets båt Viberö som vi kommer ta ut till Grinda. Se till att komma i tid så att vi inte missar båten.

Hämtning sker 15:30 söndagen den 28:e april, även det vid Strömkajen.

Anmälan

Anmälan ska vara gjord senast 22:a april. Logga in på hemsidan med samma inloggning som till scoutnet. Gå in på Appar => Hajkanmälan, skriv in detaljerna och skicka in. Hajken kostar 200 kr, vilket betalas via swish i samband med anmälan enligt instruktion. Sen är anmälan klar! Har ni några frågor kring anmälan, hör av er till mig eller it@malarscouterna.se

Följ med som förälder!

Du är varmt välkommen att följa med som ledare på hajken! Vi ledare uppskattar all hjälp vi kan få. Skriv in detta i anmälan. Som ledare följer du med gratis.

Utrustning

Utgå från Mälarscouternas packlista. Vad gäller kniv rekommenderar vi Mora Scout 39 eller motsvarande kniv med dubbel parerstång.

Andra frågor?

Hör av er till någon av oss ledare. Ansvariga ledare under hajken kommer vara Olof Filmström och Magnus Gutenberg.

 

Varmt välkomna!
Ledarna på Karparna