Trollsländorna

Spåraravdelningen Trollsländorna har möten på tisdagar 18:30-20:00.

💔

Trollsländorna avvecklas nu som avdelning.
Med lite sorg i hjärtat, även om jag själv som AL varit drivande i frågan för MS bästa, så har Trollsländorna nu haft sitt sista möte någonsin. Sen finns vi inte mer (även om vi tekniskt sätt tillhör avdelningen över hajk och sommarläger).

🙏

Jag vill rikta ett stort varmt tack till styrelsen för bra hantering. Våra ledare och assistenter, Tina för allt stöd och hela MS (alla ni) för att ni är så fantastiska.
Jag vill även skriva ett tack till alla fina föräldrar och självklart viktigast av allt, stort tack till var och en av er Scouter som deltagit. Ni har bidragit till vår fantastiska grupp - bara genom att vara er själva. 
Att få sådana fina presenter var lite överväldigande.

💐

Jag tar med mig mycket från vår grupp om hur jag önskar att alla avdelningars scoutmöten skall få vara. Jag tror vi kan sätta en bra standard. wink

Glad sommar, vi ses i höst som Laxar
/Katarina,  Avdelningsledare

 

 
 
En liten och lugn grupp som är snäll mot varandra.
 
Luma
2023-03-25      Se mer i nästa artikel nedanför.

IMG_20230325_154313  IMG_20230325_234933

Vi drar igång igen som vanligt i Karsvik fr.o.m. vecka 4, alltså tisdagen den 24 januari
Samma plats, samma tid (18.30), samma barn och samma ledare men med nya härliga, spännande uppdrag att lösa.
Se bilaga för terminsprogrammet.
 
Eftersom vi är en väldigt liten grupp nu, och lite känsliga för om många är borta, så vill vi be er om att frånvaroanmäla ert barn om det har förhinder någon kväll. Helst genom att skicka ett sms till mig Katarina 0709-670210
Kom också ihåg att förutom scoutklädsel och kläder efter väder varje gång, se till att ditt barn fått i sig någon mat innan mötet. Med dåliga kläder och lågt blodsocker blir det inte så kul som det skulle kunna vara, att vara Scout. 
Vi eldar en del och ur säkerhetssynpunkt vill vi att ni tänker på att barnen t.ex. har jackor som är hyfsat flamsäkra. Fluffiga tunna syntetjackor är oftast inget bra alternativ.
 
Varmt välkomna till terminsstart för 2023! Vi ses den 24 januari.

Hajk på Kärsön

 

IMG_20221122_191846     IMG_20221119_145504

 

 

 

 

 

IMG_20221129_190527

Vad roligt det skall bli att träffa er igen! 

Detta läsår är vi en desarmerad skara enligt avvecklingsplanen. Vi består av ca. 15 scouter & 3 ledare men i år får vi även förstärkning av gamla scouter som ställer upp som assistenter i ledarteamet. Vi välkomnar Benjamin & Gustaf som ni säkert kommer att träffa på.
Det blir nog mysigt med en liten grupp.

 

Tid & Plats: 

Terminen för Trollsländor börjar tisdagen den 30 september 2022 v. 35
Vi ses varje tisdag samma tid 18.30 fram t.o.m. 6 december v. 49  (med uppehåll under höstlovet v. 44).

 • Platsen vi startar och avslutar på är alltid vid lyktstolpen på ängen nära Scouternas lokaler i Karsvik, om inget annat meddelas. Det är många grupper i Karsvik på tisdagar och blir lätt ganska rörigt.
 • Alla skall vara friska och symtomfria på alla möten och hajker. FHM råd gäller och skall följas.
 • Vi vill att du som förälder säger till en ledare när du hämtar ditt/dina barn. Kom gärna fram och fråga oss om allt gick bra. På det sättet kan vi snabbt fånga upp er om vi vill informera om något.
 • Frånvaro: Om ni vet att ert barn inte kan komma någon kväll - skicka gärna ett mail till ledare.trollslandorna@malarscouterna.se så har vi lättare att planera om. En vecka eller två efter terminsstart i skolan kan det vara särskilt många borta. 

Hela terminens programinnehåll bifogas här (förändringar kan komma) och vill någon prenumerera på vår kalender till sin telefon/dator så kan ni gå in  på hemsidan/arrangemang/kalender 

Hajk: 

Höstens hajk på K2 planeras preliminärt att bli v. 46 19-20 november.

 

Kom ihåg scoutklädsel till varje möte.

Skjorta/piké/t-shirt kan inhandlas på scoutshop.se
Den specifika halsduken för Mälarscouterna finns att köpa i Karsvik för 180 kr vecka 37.
Vi har även vår egen mössa, till en kostnad av 120 kr (frivillig). 
Betalning sker via swish på ett möte. Märk betalningen med namn och typ av vara. 

Komfort:

Vi kommer att vara mycket utomhus även i år, i regn och blåst och när det är kallt. Så skor och kläder efter väder är viktigt! 
En varm, torr (och matad) scout är en gladare scout. 
En nöjd scout bidrar positivt till gruppen och kan
ta motgångar bättre.Viktigt: 

Ibland är vi på hajk eller utflykter, ibland händer det saker och några gånger bjuder vi på något ätbart därför är det viktigt att vi har rätt information. 
Kontakt- & hälsouppgifter:
Logga in på scoutnet.se och https://malarscouterna.se/om/hemsida/1502-guide-digital-halsoblankett-6 och uppdatera ditt barns hälsouppgifter (matallergier etc) samt kontaktuppgifter till er föräldrar, så vi kan bedriva möten på ett säkert sätt. 

 

Vårt rop:

I världens alla färgnyanser,

vågar vi ta alla chanser

Svävar över skog och land,

för att knyta vänskapsband.

Vi med våra vingar styr,

ut på nya äventyr.

Trollsländorna!

 

 

Vi ledare detta läsår är:
 • Katarina Du Rietz (AL)
 • Henric Hybinette
 • Sissela Nutley
  Assistenter: 
 • Gustaf Nyman
 • Benjamin Edlund
 • Vittus Bergvall

 

Varmt välkomna! 

Hälsningar från alla oss ledare och assistenter genom 

Katarina Du Rietz
Avdelningsledare (AL) för Trollsländorna (tisdagar) &
ev. hjälpledare vid behov i Valarna (måndagar) 

Plan för Trollsländorna 2022-2023

Det har det senaste året uppstått utmaningar på tisdagar i Karsvik. Det är totalt 4 avdelningar som samsas om plats och utrustning samma kväll. Det är i dagsläget två stora spåraravdelningar som båda skickar många scouter upp i systemet och gör det utmanande för både upptäckar- och äventyraravdelningarna (de äldre scoutavdelningarna) som blir mycket stora.
För att klara att leverera en bra scoutupplevelse har Mälarscouternas kårstyrelse beslutat att avdelningen Trollsländorna kommer att fasas ut under det kommande året och inte längre finnas från om med september 2023 då alla scouter flyttat upp till upptäckarna. De som i år är andraårsspårare (födda 2012) kommer att flyttas till andra Upptäckaravdelningar baserat på önskemål av dag, medan de som är förstaårsscouter (födda 2013) kommer att fortsätta som en mindre grupp så länge avdelningen har minst 10 scouter och 3 ledare kvar. Höstterminen 2023 kommer dessa scouter fördelas på de Upptäckaravdelningar som har plats. 
Intag av nya scouter utifrån på övriga avdelningar sker i mån av plats och man önskar en gruppstorlek på ca 25 scouter per avdelning.
Blir det inte tillräckligt många barn (födda 2013) som stannar kvar hos Trollsländorna i höst kommer vi att behöva fördela dem aktiva som återstår till andra spåraravdelningar, förmodligen på andra dagar. 

Varje förälder som idag har ett barn på Trollsländorna kommer att få ett separat mail inom kort med fråga om vad man önskar inför hösten.

Uppdatering till föräldrar!

 • Fr.o.m. 19/10 samlas vi på ängen (nära Karsvik) på tisdagar vid mötets början och slut. Det är många grupper i Karsvik på tisdagar och blir lätt ganska rörigt.

 • Vi vill att du som förälder säger till en ledare när du hämtar ditt/dina barn. Kom gärna fram och fråga oss om allt gick bra. På det sättet kan vi snabbt fånga upp er om vi vill informera om något.

 • Ett mail har gått ut till alla föräldrar som vi önskar att ni läser. 

Vi ser fram emot att träffa er barn igen på tisdag!