Trollsländorna

Spåraravdelningen Trollsländorna har möten på tisdagar 18:30-20:00.

Plan för Trollsländorna 2022-2023

Det har det senaste året uppstått utmaningar på tisdagar i Karsvik. Det är totalt 4 avdelningar som samsas om plats och utrustning samma kväll. Det är i dagsläget två stora spåraravdelningar som båda skickar många scouter upp i systemet och gör det utmanande för både upptäckar- och äventyraravdelningarna (de äldre scoutavdelningarna) som blir mycket stora.
För att klara att leverera en bra scoutupplevelse har Mälarscouternas kårstyrelse beslutat att avdelningen Trollsländorna kommer att fasas ut under det kommande året och inte längre finnas från om med september 2023 då alla scouter flyttat upp till upptäckarna. De som i år är andraårsspårare (födda 2012) kommer att flyttas till andra Upptäckaravdelningar baserat på önskemål av dag, medan de som är förstaårsscouter (födda 2013) kommer att fortsätta som en mindre grupp så länge avdelningen har minst 10 scouter och 3 ledare kvar. Höstterminen 2023 kommer dessa scouter fördelas på de Upptäckaravdelningar som har plats. 
Intag av nya scouter utifrån på övriga avdelningar sker i mån av plats och man önskar en gruppstorlek på ca 25 scouter per avdelning.
Blir det inte tillräckligt många barn (födda 2013) som stannar kvar hos Trollsländorna i höst kommer vi att behöva fördela dem aktiva som återstår till andra spåraravdelningar, förmodligen på andra dagar. 

Varje förälder som idag har ett barn på Trollsländorna kommer att få ett separat mail inom kort med fråga om vad man önskar inför hösten.

Djungelvrål på K2

Ikväll skapade vi förgänglig konst inspirerad av Jukkasjärvi. Å vilka fantastiska isbitar barnen kom med!

Tittar man nära, nära, på isbitarna kan man se häftiga mönster, färger, former och bubblor. En del pyntade med kottar, blommor och blad.
Trollsländorna gjorde en sagoborg på gaveln av Östergården mot ladan. Säkert ännu bättre än Jukkas, om även i något mindre skala förstås. Här är några bilder. Njutbart för alla Mälarscouter, en kort tid!

Tack helt enkelt för en underbart kreativ vanlig tisdagskväll. :-)

 

Vad roligt det skall bli att träffa alla Trollsländor igen! 

Tid & Plats: 

Terminen för Trollsländor börjar tisdagen den 1 februari 2022
Vi ses varje tisdag samma tid fram t.o.m. v 21  (med uppehåll under sport- & påsklov, samt tisdagen efter påsklovet v.16).

  • Platsen vi startar och avslutar på är alltid vid lyktstolpen på ängen nära Scouternas lokaler i Karsvik, om inget annat meddelas. Det är många grupper i Karsvik på tisdagar och blir lätt ganska rörigt.
  • Alla skall vara friska och symtomfria på alla möten och hajker. FHM råd gäller och skall följas.
  • Vi vill att du som förälder säger till en ledare när du hämtar ditt/dina barn. Kom gärna fram och fråga oss om allt gick bra. På det sättet kan vi snabbt fånga upp er om vi vill informera om något.

Hela terminens programinnehåll bifogas här (förändringar kan komma) och vill någon prenumerera på vår kalender till sin telefon/dator så kan ni gå in  på hemsidan/arrangemang/kalender 

 

Hajk: 

Vårens hajk blir på K2 och är planerad till helgen v.16 den 23-24 april.

 

Kom ihåg scoutklädsel till varje möte. 

Skjorta/piké/t-shirt kan inhandlas på scoutshop.se
Den specifika halsduken för Mälarscouterna finns att köpa i Karsvik för 180 kr.
Vi har även vår egen mössa, till en kostnad av 120 kr (frivillig). 
Betalning sker via swish på ett möte. Märk betalningen med namn och typ av vara. 

Vi kommer att vara mycket utomhus även i år, i regn och blåst och när det är kallt. Så skor och kläder efter väder är viktigt! 
En varm, torr (och matad) scout är en gladare scout. 

En nöjd scout bidrar positivt till gruppen och kan
ta motgångar bättre.Viktigt: 

Kontakt- & hälsouppgifter: Logga in på scoutnet.se och https://malarscouterna.se/om/hemsida/1502-guide-digital-halsoblankett-6 och uppdatera ditt barns hälsouppgifter (matallergier etc) samt kontaktuppgifter till er föräldrar, så vi kan bedriva möten på ett säkert sätt. 

Frånvaro:
Om ert barn inte kan komma någon kväll - skicka gärna ett mail till ledare.trollslandorna@malarscouterna.se så vi inte väntar på någon som inte kommer.

 

Vi ledare på Trollsländorna är: 

Katarina Du Rietz (AL)

Jacob Duhan (vice AL)

Mikael Hallberg

Kerstin Bly Joyce

Anette Wadensten

Henric Hybinette

Sissela Nutley

Linda Utterberg

 

Vårt rop:

I världens många färgnyanser,

vågar vi ta alla chanser

Svävar över skog och land,

för att knyta vänskapsband.

Vi med våra vingar styr,

ut på nya äventyr.

Trollsländorna!

 

Varmt välkomna! 

Hälsningar 

Katarina Du Rietz
Avdelningsledare (AL) för Trollsländorna (tisdagar) &
Ledare i Valarna (måndagar) 

Bilagor

Trollsländornas terminsprogram VT 2022 [195.56Kb]

Uppdatering till föräldrar!

  • Fr.o.m. 19/10 samlas vi på ängen (nära Karsvik) på tisdagar vid mötets början och slut. Det är många grupper i Karsvik på tisdagar och blir lätt ganska rörigt.

  • Vi vill att du som förälder säger till en ledare när du hämtar ditt/dina barn. Kom gärna fram och fråga oss om allt gick bra. På det sättet kan vi snabbt fånga upp er om vi vill informera om något.

  • Ett mail har gått ut till alla föräldrar som vi önskar att ni läser. 

Vi ser fram emot att träffa er barn igen på tisdag!