Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?
Nu börjar terminen igen efter ett jullov fyllt med ändringar i coronaregler.
 
Korta versionen
  • Scouterna börjar nu på Onsdag 27 Januari 18:30
  • Uppehåll för sportlov och påsklov
  • Hajk 8 Maj
  • Avslutningshajk 29 Maj
  • Sommarläger 27-31 Juli
  • Vill du hjälpa till?
Scouterna börjar nu på onsdag 27 Januari 18:30
Vi har noga följt nationella och regionala råd för scoutaktiviteter. Smittskydd Stockholm avrådde från alla arrangemang fram till den 24 Januari [länk] och den 21 Januari fastslog regeringen att idrott för barn födda efter 2005 är tillåtet igen [länk]. I samband med detta så kommer vi att sätta igång scoutverksamheten så snart som möjligt och det är redan nu på Onsdag. Det ser ut att bli kallt (ca -5 enligt nuvarande prognos så klä ditt barn för utomhusvistelse. Vi ses som vanligt vid Karsvik.
 
Uppehåll för sportlov och påsklov
Scoutingen fortsätter nästan varje onsdag under våren med några undantag. Uppehåll i verksamheten är planerat till sportlovet v9 (3 Mars) och påsklovet v14 (7 April).
 
Hajk 8 Maj
Hajken är planerad till lördagen den 8 Maj. Vi hoppas verkligen på att kunna genomföra en ordentlig övernattningshajk men förhåller oss till de riktlinjer som finns, just nu rekommenderar Mälarscouterna dagshajker precis som i höstas. Anmälan till hajken öppnas upp några veckor innan.
 
Avslutningshajk 29 Maj
Den mångåriga traditionen inom Mälarscouterna är att genomföra en avslutningshajk för hela kåren med alla avdelningar och åldersklasser. Under våren 2020 blev avslutningshajken inställd så vi hoppas på en ordentlig revansch detta år. Anmälan till avslutningshajken öppnar upp i slutet av April.
 
Sommarläger 27-31 Juli
Sommarlägret är årets stora höjdpunkt och är det som vi förbereder barnen på under hela vårterminen. Årets tema är Big Bang och platsen är vid sjön Båven mellan Gnesta och Flen i sörmlands skogar [länk]. Sommarlägret brukar vara otroligt uppskattat av barnen. Boka in datumen redan nu, anmälan kommer att vara möjlig någon gång efter påsken.
 
Vill du hjälpa till?
Vi är ett bra sammansvetsat ledarteam för Insekterna som jobbar bra tillsammans och har roligt även när det inte är scouting. Under hösten var vi tvungna att ställa in ett möte för att vi hade för många ledare borta just den kvällen. Skulle du vilja hjälpa till och vara en del av vårt ledargäng så är du varmt välkommen! Ambitionsnivån kan läggas både högt och lågt, det vi främst behöver förstärkning med är att ta hand om en av grupperna under de vanliga onsdagsmötena. Det funkar bra just nu men vi vill se till att ingen ska ha dåligt samvete för att man är sjuk. Maila till mig om du är intresserad, eller hugg tag i någon av oss på onsdag.

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!