Scoutsäsongen börjar snart och vi är ett superpeppat team som vill ta hand om era barn under hösten. 
 
Korta versionen
 • Onsdagar kl 18:30 från 2 September i Karsvik
 • Kläder efter väder
 • Skaffa en scoutskjorta och halsduk
 • Anmäl allergier asap
 • Hajk 3 Oktober
 • Hänsyn till COVID
Onsdagar 18:30
Den 2 september kör vi igång med scouting kl 18:30 till 20:00. Vi samlas vid scoutstugan Karsvik (Tegnebyvägen 16). Ett vanligt möte börjar med välkomnande och en liten lek för att springa av sig. Vi fortsätter med huvudaktiviteten enligt ett program som barnen får på första mötet. Vi avslutar med en ceremoni där scouterna får göra scouthälsningen där vi säger "Var redo" och scouterna svarar med "Alltid redo". Vi har uppehåll under höstlovet (v44) och avslutar vecka 50, onsdagen den 9 December.
 
Kläder efter väder
Under hösten kommer alla möten att vara utomhus på grund av corona. Detta ställer ännu högre krav på er föräldrar att se till att scouterna har rätt kläder på sig. Rätt kläder skapar förutsättningar för att scouterna ska kunna ha roligt och uppskatta verksamheten. Vi är ute även när det är regn, när det är kallt och när det blåser.
 
Scoutskjorta och märken
Vid varje möte önskar vi att alla scouter har på sig en scoutskjorta. De finns att köpa på Scoutshop. Vet du inte vilken storlek du ska ha, finns det skjortor att prova i Karsvik, hör av dig så bokar vi en tid för provning. Varje scout har även en halsduk och sölja. Halsduken kan du köpa av oss ledare på första träffen för 180kr, betalning med swish. Söljan kommer barnen att tillverka på ett av våra möten. Under hösten kommer ditt barn att få en rad märken, de kan sys på skjortan enligt mälarscouternas märkesinstruktioner.
 
Anmäl allergier
Redan det andra mötet kommer vi att be scouterna laga mat och diska. Det är ett uppskattat moment bland scouterna och de lär sig hantera stormkök och viktigast av allt; diska (scouterna behöver inte ta med sig något, allt finns). För att planera rätt önskar vi att ni lämnar in en digital hälsoblankett [länk till instruktioner] eller rent utav anmäler allergier till oss ledare på första mötet eller via mail (ledare.insekterna@malarscouterna.se)
 
Hajk 3 Oktober
Första helgen i oktober anordnar vi en dagsutflykt till Mälarscouternas stuga på Lovön. Under en hel dag kommer scouterna att få vara med om ett äventyr där de utmanas och får vara med om roliga aktiviteter. En hajk är normalt ett dygn men pga corona kommer hajken utesluta övernattningsdelen. Ni föräldrar är varmt välkomna att följa med på hajken, fråga oss ledare hur det går till.
 
Hänsyn till COVID
Mälarscouterna följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och har tolkat ned dem till vår verksamhet enligt en artikel på Mälarscouternas hemsida. De förändringar som det medför i vår verksamhet är främst:
 • Handtvätt ingår i alla program vi gör
 • Alla möten är utomhus
 • Närkontaktslekar planeras bort för att minimera smittspridning
 • Vi uppskattar ett mail/sms/samtal om scouten inte kan komma
 • Har ditt barn visat symptom under de senaste 48 timmarna uppskattar vi om de är hemma
Med vänliga hälsningar
Petter, Maria A, Ellinor, Ida, Jenny, Sara, Lars, Maria C
 
PS. För den som vill läsa ännu mer om hur det är att vara scout på Mälarscouternas spårar-nivå (8-9 åringar) kan hitta en generell artikel på Mälarscouternas hemsida. DS
PS2. Du kan ändra dina kontaktuppgifter själv i scoutnet. Exempelvis om båda föräldrarna vill ha utskick, eller om du flyttat eller bytt mailadress. DS