Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?
Hoppas ni har haft ett fint jullov och att era barn är peppade på scouting! På onsdag fortsätter vi med vårterminen och kör som vanligt på Onsdagar kl 18:30 - 20:00.
 
Den korta versionen
  • Ett spännande program under våren bifogat
  • Kläder efter väder
  • Två hajker: 9-10 Maj, samt 30-31 Maj
  • Sommarläger 28 Juli - 1 Augusti
  • Uppehåll under sportlovet och påsklovet
 
Programmet och Kläder efter väder
Vi har ett superspännande program planerat för hela våren. Den röda tråden är att ge Scouterna förutsättningar för att kunna delta på de stora hajkerna och lägren. Vi går igenom de olika momenten som barnen kommer att möta under hajkerna och lägren i lagom takt under våren och ser till att de är förberedda för det som ska komma. Exempel är att binda saker med knopar, lösa tankenötter och sätta upp ett tält.
 
Under hösten märkte vi att några scouter hade på sig tunna/kalla och "fina" kläder när vi är utomhus. Utgångspunkten bör vara att barnen klär sig för att kunna rulla i lera, så har vi täckt upp för de roligaste situationerna. Vi ledare tror att ett barn som inte är begränsade (av sina kläder) kommer att kunna ha mycket mer roligt på Onsdagarna hos oss. Prata gärna med oss om vad som passar och hur det går att lösa på bäst sätt. 
 
Insektshajk och Avslutningshajk
Under hösten hade vi en hajk i Mälarscouternas stuga K2 på Lovön. Till våren blir det två hajker. Den första går av stapeln 9-10 Maj och då är det bara för oss inom gruppen Insekterna. Avslutningshajken markerar det sista på terminen och är planerad till 30-31 Maj. Då kommer scouterna att få sova i tält då många fler än bara insekterna är med. Plats och logistik för dessa hajker återkommer vi om.
 
Sommarläger 28 Juli - 1 Augusti
Mälarscouternas årliga läger sker i år på Gålö. Hela föreningen samlas i en hel vecka för massor av roliga äventyr. Spårare (8-9 år) är välkomna från Tisdagen den 28 Juli till Lördagen 1 Augusti. Detta är verkligen ett äventyr som sätter minnen för livet. Själv minns jag mitt första läger 1993 med starka minnen.
 
Vinterprogram, Sportlov och Påsklov
Spårarna brukar ha snö- och is-tema i början av Januari men då minusgraderna och snön lyser med sin frånvaro så kommer vi att sätta in snö-mötet när väl snön kommer. Det gör att kommentaren om kläder ovan är ännu viktigare då vi sätter in snö-mötet med kort varsel (om/när det finns snö och is). Vi har uppehåll under sportlovet (vecka 9) och under påsklovet (vecka 15).
 
Vi längtar efter att få börja scouterna för denna termin! Vi ses snart!
 
Hälsningar från alla ledare på Insekterna
Jesper, Ida, Petter, Lars, Anna, Claes, Pata

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!