Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?
Nu är det snart dags för hösthajken 2019!!! och som vi har väntat!
 
Korta versionen
  • Hajken börjar på Lördag kl 10:00 på Lovön
  • Hajken slutar på Söndag kl 09:00 vid Scoutstugan K2
  • Kläder efter väder, vi kommer att vara utomhus från start till sent på kvällen (även om det regnar)
  • Packa ryggsäcken rätt [utrustningslistan]
  • Nästa Onsdag 23 Oktober, ta med en ficklampa!
Hajken
På lördag går den efterlängtade hösthajken av stapeln. Temat är Chokladfabriken och jag tror att barnen kan lista ut vad som kommer att erbjudas ;-). I skrivandets stund har vi nästan alla Scouter anmälda, vilket är superkul att alla vill hänga med och få ett minne för livet.
 
Scouterna ska vara på plats kl 10:00, prick, på Lördag den 19 Oktober på parkeringen bakom Lovö Vattenverk. Hämtning sker kl 09:00 vid själva stugan vi kallar K2. Just före kl 09:00 kommer vi att hålla en liten ceremoni där vi delar ut märket för att de klarat hajken! Se karta i den bifogade filen.
 
Packa ryggsäcken rätt
För någon vecka sedan gick vi igenom med barnen hur väskan ska packas och vad som ska finnas däri. Hjälp gärna barnen med att öva på att hålla koll på sina prylar under veckan. Om du känner att något kommer att tappas bort, sätt en namnlapp på den så ser vi ledare till att den hittar hem igen. Just nu ser det ut att bli rätt blött väder så hjälp gärna barnen att packa sovartiklar längst ned, sånt man behöver under dagen (ombyte, etc.) i mitten och regnställ längst upp. Jag provade nu i helgen att se till att min son kunde rulla ut liggunderlaget och förstå hur en sovsäck fungerade. Alla har vi en första gång :-) Mer information om packningen finns i den bifogade filen och även på Mälarscouternas hemsida med utrustningslistan.
 
Ficklampa nästa onsdag
Nästa onsdag, den 23 Oktober, är det dags för nattorientering. Att lära sig att hitta när det är mörkt är en förmåga man har stor nytta av i livet. Denna gång ska vi göra det lite enkelt för barnen så se gärna till att din Scout tar med en ficklampa.
 
Med vänliga hälsningar
Insektsledarna Petter, Ida, Claes, Jesper, Anna, Pata, Lars

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!