Insekter, i början på maj drar det ihop sig till hajk igen. Denna gång blir det en hajk i Kalla krigets tecken. Vi kommer att mötas av ett äventyr där Ni måste använda scoutkunskaper som chiffer, spioneri, karta och kompass samt en hel massa list för att avslöja en hemlighet. Det här blir en annorlunda hajk då vi kommer att bo i en gammal fyrvaktarbostad och vistas på mycket hemlig militär plats. Vi kommer känna friska vindar från havet men också kalla vindar från en tid då stormakterna hotade världsfreden och även vårt land. Bered Er på ett äventyr Insekter, och förbered Er väl genom vårens scoutmöten. I maj är det skarpt läge!

P.S Detta är hemligt Ni får under inga omständigheter yppa något till fienden!

 

När

Transport kommer att ske genom samåkning från Bromma med start 08.30 lördagen den 4 maj. När anmälningstiden har gått ut kommer ledarna att fördela scouterna på bilarna i de fall där föräldrarna inte redan själva har organiserat samåkning. Tanken är ledare och föräldrar som själva deltar i hajken kör men självklart får man som förälder både lämna och hämta om man vill ha en utflykt till Oxelösund i vårsolen.

Samling sker 10.00 lördagen den 4 maj på parkeringen på Södra Femöre i Oxelösund.

Hämtning/hemresa sker ungefär 10.00 söndagen den 5 maj på parkeringen på Södra Femöre i Oxelösund. Vi har ca 1 km att gå från vårt boende till parkeringen. Vi är hemma i Bromma igen ca 12.00. Respektive chaufför ansvarar för att köra hem scouterna eller möte upp på avtalad plats med föräldrar.

 

Hitta

Åk E4 söderut från Stockholm. Sväng av mot Oxelösund i Nyköping. Fortsätt riksväg 53 (motorväg) från Nyköping till Oxelösund. När motorvägen slutar vid hamnen är det skyltat Femöre till höger, därefter direkt höger igen och sedan direkt vänster. Kör igenom villaområdet och över Femörekanalen. Följ huvudvägen skyltat mot S Femöre och efter ca 500 meter tag höger, skyltat Femörefortet och S Femöre. Kör den smala asfaltvägen tills den slutar i en stor parkering (P på kartan), där samlas vi. Avstånden från Bromma är 12 mil och resan tar ca 1 timme och 30 minuter.

 

Hur

Vi kommer att vara ute hela hajken men sova inomhus i fyrvaktarbostaden och dess annex på Femöre huvud. Det är fortfarande vår och nära havet så det är viktigt med varma kläder, underställ, mössa och vantar. Hajken sker delvis i utmanande miljö med klippor och närhet till havet. Vi kommer därför att behöva en något större vuxennärvaro än normalt så medföljande föräldrar är extra välkomna. Vi kommer under hajken att få vara med om en massa spännande. Programmet på denna hajk är lite mer ambitiöst än vanligt och kostar därmed mer än en vanlig hajk. Vi har i samråd inom ledargruppen beslutat att medföljande föräldrar och de ledare som arbetar (dvs inte ungdomsledarna) betalar halv hajkavgift för att budgeten skall gå ihop. All mat köps in centralt, det gäller även eventuellt godis. Vi kommer att anpassa maten efter allergier och annan specialkost.

Om du som förälder vet med dig att du inte lagt in aktuell kontaktinformation på https://scoutnet.se se till att scouten har med en lapp med telefonnummer där Ni går att nå under helgen.

Har du frågor? maila eller ring oss ledare.

 

Utrustning

En utrustningslista finns på vår hemsida, http://malarscouterna.se/bra/utrustningslista. Det är mycket viktigt att ha med varma kläder, mössa och regnkläder. Alla scouter har med egen sovsäck, liggunderlag, kåsa, tallrik och bestick i plast samt en diskhandduk. Packa tillsammans med scouterna så de vet vad de har med sig och kan hitta det i ryggsäcken.

Alla elektroniksaker lämnar vi som vanligt hemma så att inget blir förstört eller kommer bort. Självklart får scouterna ringa från ledarnas telefoner om de behöver kontakta sina föräldrar.

Medföljande förälder

På hajkerna är medföljande föräldrar alltid välkomna. Som förälder får man bli en del i matlaget som håller scouterna mätta och glada under hajken. Denna hajk kommer även några av föräldrarna att behövas som funktionärer under lördagens äventyrsspår. Som förälder anmäler du dig i samma formulär som scouten. Skicka även ett mail med mobilnummer, e-post och info om du kan ta egen bil till hajken till jonas.enstrom@malarscouterna.se så vi kan upprätta en kontaktlista för alla vuxna på hajken. Swisha 225 kr till Mälarscouterna (123 609 64 81), ange ”Hajk Insekterna” och ditt eget namn.

 

Vi planerar inte att administrera någon hantering av bensinpengar utan hoppas att både föräldrar och ledare är OK med att hajkresan blir en av alla de bilturer vi gör med varandras barn som jämnas ut över tiden.

Anmälan och kostnad för scouter

Anmälan sker på hemsida

  1. Logga in på malarscouterna.se och gå in under Appar -> Hajkanmälan. (https://malarscouterna.se/app/anmalan )
  2. Uppdatera hälsouppgifter om nödvändigt och fyll i kontaktinfo som är särskilt relevant under helgen. Uppdaterade uppgifter sparas och kommer framöver dyka upp på hälsomodulen på avdelningssidan.
  3. Skicka in anmälan. Nu kommer en QR-kod upp som går att skanna med Swish-appen. Då kommer belopp och kommentar att stämma helt och hållet. Denna QR-kod skickas även via mail till de adresser som är kopplade till scouten. Betala för hajken så är allt färdigt!

 

Hajken kostar 450 kr för scouterna. Betalning sker genom Swish till Mälarscouterna (123 609 64 81), ange ”Hajk Insekterna” och namn på scouten eller scanna QR-koden i anmälan.

Specialkost och mediciner: Anmäl ev allergi, specialkost och eventuellt medföljande mediciner tillsammans med anmälan.

 

Väl mött på vårens mest spännande äventyr, Hemliga Rum

/Insektsledarna