Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Vad roligt det skall bli att träffa era barn, Laxarna igen. Vi ser så fram emot det!

Tid: Terminen för Laxar börjar tisdag den 23 januari kl. 19.00-20.30
Vi ses varje tisdag efter det fram till och med v. 21 den 21 maj (med uppehåll under sport- & påsklov v. 9 & 14).

Detaljerna i terminens program ses i bifogad fil.

 

Vill du synka in vår kalender till din telefon/dator för att bli påmind om veckans möte (där även mötets ämne syns) så kan ni gå in på hemsidan/arrangemang/kalender 

 

Platsen är alltid vid Scouternas lokaler i Karsvik, om inget annat meddelas. 

 

Klädsel: På scouternas veckomöten gäller att man på varje möte har scoutklädsel på. 

Scoutklädsel innebär kläder efter väder, inklusive Scoutskjorta eller scout t-shirt samt den kår-specifika halsduken för Mälarscouterna.
Skjorta eller T-shirt kan inhandlas på scoutshop.se. Har man tappat bort sin halsduk finns det att köpa på Karsvik (kontakta ledare i så fall).
Kan också tipsa om Facebookgruppen: Mälarscouterna säljer/köper/byter/skänker grupp. Där kan man få tag på begagnad utrustning och klädsel.

Vi är ofta utomhus, även i regn och blåst och när det är kallt. Så kläder efter väder är viktigt! En varm, torr och mätt scout är en nöjdare och gladare scout ...och humör smittar. 

 

Viktigt med rätt hälsoinformation: Av GDPR-skäl raderas uppgifterna 1 gång / år. Så de behöver ses över för varje termin.
Logga in på scoutnet.se för att uppdatera ditt barns kontaktuppgifter till er föräldrar & hälsouppgifter (matallergier, mpf-information etc.), som underlättar för oss att göra scouting bra för just ditt barn och utföra våra möten på ett säkert sätt. Ni loggar enklast in via Mälarscouternas hemsida med ert barns personnummer eller medlemsnummer tillsammans med ett lösenord. 

 

Föräldrar:
Vi önskar att du som förälder ställer upp att vara med som hjälpledare minst 1 möte / termin. Lista vilken tisdag som blir din kommer senare.
På det sättet får du veta hur ett möte går till och vi kan få stöd om någon av oss är sjuk eller behövs på annat arrangemang som Mälarscouterna anordnar och som krockar med våra ordinarie möten.

 

Vid frånvaro: 

Om ert barn inte kan komma någon kväll - skicka gärna ett mail till ledare.laxarna@malarscouterna.se så vi inte väntar på någon som inte kommer.

 

Speciella dagar:

Denna termin uppmärksammar vi några dagar som är viktiga för oss scouter och som ändå råkar infalla på tisdagar då vi har möten.

  • Sant Georgdagen 23 april - gå klädd som scout hela dagen och visa i skola, på arbetsplats och överallt att du är scout. Kanske hittar du nya scouter.
  • Valborg 30 april - MS håller sitt stora valborgsfirande vid Kyrksjön.

 

Hajk: 
Planeras till helgen 27-28 april i Tyresta nationalpark. Mer info kommer.

 

Vårt rop: 

"Vi ska simma uppför strömmen, för att finna största drömmen 

LAXARNA! "

 

Vi ledare på Laxarna är: 

Katarina Du Rietz, Avdelningsledare (AL),

Anja-Christina Beier

Andreas Fransson

Carmen Prieto

Henric Hybinette

Sissela Nutley

Assisterande ledare

Klara Lietz

Lisa Feldt

Benjamin Edlund

 

 

Varma hälsningar Katarina Du Rietz
Avdelningsledare (AL)
Laxarna

mig når ni på tel. 0709-670210

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!