Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Hej alla scoutföräldrar

Nu sätter vi äntligen igång med scouterna igen. Kräftornas första möte är onsdagen den 6 september och då kör vi ett traditionsenligt kräftkalas.
 
Korta versionen
  • Höstens program (bifogat)
  • Hajk 14 Oktober
  • Scoutkläder på!
Höstens program
Från och med onsdag 6e september kör vi igång med scoutingen. Tiden är kl 19:00 - 20:30. För er som går upp från spårarnivå till upptäckarnivå (födda 2013) blir det alltså en halvtimme senare än vanligt. Vi har ett fullspäckat program och det finns bifogat i detta mail. Vi har uppehåll under höstlovet och kör sista mötet den 6 december.
 
Hajk!
I höst blir det hajk 14-15 oktober. Tema och plats är ännu så länge hemliga, men vi kommer att sova i tält,  och göra en massa spännande saker. 
 
Scoutkläder på!
Till varje möte förväntar vi oss att barnen har på sig scoutkläder. Scoutkläder kan betyda följande
  • När det är varmt: Scoutskjorta eller Scout-tshirt med halsduk och sölja
  • När det är blött: Regnkläder (jacka, byxor och stövlar) med halsduk och sölja
  • När det är kallt: Varma kläder (jacka, termobyxor, bra skor) med halsduk och sölja
Det vill säga att halsduken och söljan ska alltid vara på när vi har möte. Vid inomhusmöten så gäller riktlinjer enligt "när det är varmt" ovan. En bra liknelse är att jämföra med fotbollen, då tar man gärna på sig sina fotbollskläder. Samma sak gäller för scouterna. Enkelt!
 
Varma hälsningar!
Kräftledarna Martin, Erudita, Maria, Hanna, Lev och Martin
 

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!