Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?
Äntligen sätter scouterna igång och det är dags att köra igång vår avdelning Kräftorna. Vi sätter igång redan nu på onsdag den 31 augusti med ett kräftkalas.
 
Korta versionen
Höstens program
Från och med onsdag 31 augusti kör vi igång med scoutingen. Tiden är kl 19:00 - 20:30. För er som går upp från spårarnivå till upptäckarnivå (födda 2012) blir det alltså en halvtimme senare än vanligt. Vi har ett fullspäckat program inför hösten och det finns bifogat i detta mail. Printa ut och sätt upp på kylskåpet, eller prenumerera på vår digitala kalender i mobilen. Bara klicka på Kräftornas kalender. Vi har uppehåll under höstlovet och kör sista mötet den 9 december.
 
Två hajker!
Under hösten har vi ambition att köra två hajker.
  1. Trollhajken går av stapeln lördagen den 1 oktober. Vi kommer att sova i tält och berätta kusliga historier om elaka och snälla troll. Vi kommer att hitta på äventyr som typiska troll också gör. Platsen är än så länge hemlig då trollen ännu inte berättat var hajken sker men vi är säkra på att det blir i Stockholms region. Hajken slutar på förmiddagen söndagen den 2 oktober. Du kan anmäla ditt barn redan nu på https://malarscouterna.se/app/anmalan
  2. Discohajken har haft paus under corona men nu fortsätter vi traditionen att samla alla upptäckarscouter. Fyra avdelningar samlas ute vid K2 och det blir ett superkul disco! Discohajken blir av på kvällen fredagen den 2 december. Mer information kommer om detta.
Scoutkläder på!
Till varje möte förväntar vi oss att barnen har på sig scoutkläder. Scoutkläder kan betyda följande
  • När det är varmt: Scoutskjorta eller Scout-tshirt med halsduk och sölja
  • När det är blött: Regnkläder (jacka, byxor och stövlar) med halsduk och sölja
  • När det är kallt: Varma kläder (jacka, termobyxor, bra skor) med halsduk och sölja
Det vill säga att halsduken och söljan ska alltid vara på. Vid inomhusmöten (pepparkakskalaset, spelkvällen, etc.) så gäller riktlinjer enligt "när det är varmt" ovan. En bra liknelse är att jämföra med fotbollen, då tar man gärna på sig sina fotbollskläder. Samma sak gäller för scouterna. Enkelt!
 
Varmt välkomna till denna termin!
Kräftledarna Tanya, Karin, Malte, Petter, Maria, Lev, Tilda, Jentra

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!