Myrorna
Spåraravdelningen Myrorna har möten på måndagar 18:30-20:00.
Hej alla glada myror!
Hoppas att ni haft ett roligt jullov, och att ni är redo för ännu en termin med scoutskoj! Här kommer vårens terminsprogram, med alla datum samt kontaktuppgifter.
Vi ses den 21:a!
- Skriven av Linus Envall
- Kategori: Myrorna
Denna veckan var det konstruktion av pepperkakscoutstuga som stod på programmet (med tillhörande demolering). Myrorna var mycket taggade då vi började bygga scoutstugor. Byggandet visade sig vara ett prov för tålamodet, men myrorna visade att “En scout möter svårigheter med gott humör”.
Även när konstruktionen blev svår var kreativiteten på topp och vi fick många flotta och kreativa scoutstugor när mötet var slut, gott smakade de också.
- Skriven av Tina Almhjell
- Kategori: Myrorna
Vikingabrödet vi gjorde på hajken kan ni själva göra hemma på muurika, stekhäll eller stekpannan. Receptet är som följer (stor sats):
5 dl ljummet vatten
0,5 msk salt
1 dl havregryn
5 dl rågmjöl
5 dl dinkelmjöl
Bland allt det torra och blanda med vatten. Andra typer av mjöl fungerar också bra om du inte har just dessa hemma.
Ta små klumpar (ca 2 cm diameter), ha på lite mjöl och platta ca 2mm tjock.
Stekes på båda sidor på stekhäll till brödet har fått lite färg.
Serveras med smörhonung (50gr smör + 1 msk honung), fenkål, linfrön och/eller anis.
Vill ni öva mer på runalfabetet hittar ni det här också
- Skriven av Tina Almhjell
- Kategori: Myrorna
Stort tack till alla som kom på föräldramötet i måndags! Jag bifogar här powerpointen, så ni som inte kunde vara med kan kolla igenom. Om ni har några som helst frågor får ni hjärna mejla mig!
Jag bifogar även informationsdokumetet till hajken, som jag skickade med mejl. Glöm inte bort att anmäla er!
Ses i helgen!
Linus Envall
- Skriven av Linus Envall
- Kategori: Myrorna
Myrorna tyckte det var mycket gott med spårargodis så här har ni receptet och kan göra det hemma också (i kastrull eller på stormkök):
(5-8 personer)
250gr smör
8 dl havregryn
2,5 dl socker
kanel efter smak
1) Smält smör
2) Ha i socker och bland gott med smöret
3) Ha i havregryn och blanda gott
4) Ha på kanel efter eget önskemål, blanda igen
Kom ihåg att röra i botten av kastrullen hela tiden. Låt sockret karamelliseras lite innan det är klart.
Godiset är rätt så varmt direkt när det är klart.
Hoppas det smakar!
- Skriven av Tina Almhjell
- Kategori: Myrorna